10 tips voor een gelukkiger leven

0
653
gelukkig leven, meer geluk in het leven, genieten van het leven, gelukkiger worden tips, geluk tips

10 tips voor een gelukkiger leven. Waarom zou je het leiden van een gelukkiger leven nog uitstellen? Ik kan me indenken dat je niet goed weet waar te beginnen. We leven in een maatschappij waarin er veel van ons verwacht wordt. Eigenlijk steeds meer. En lang niet aan al die verwachtingen kunnen we voldoen. Laat staan wanneer we zelf ook nog verwachtingen van onszelf hebben. Als we die niet waar kunnen maken trekken we dan aan het kortste eind, met als gevolg een minder gelukkig leven. 

1. Overwin je angsten voor een gelukkiger leven

Door je angsten te overwinnen, kun je een gelukkiger leven leiden. Ga je angsten niet uit de weg. Je kunt ze overwinnen door ze aan te gaan. Kom ze tegemoet. Overwin ze! Je kan je zelf vast wel bedenken wat dat doet met je gevoel.

Ook interessant: Overtuigingen die je beperken

2. Verander je richting

Als je doet, wat je altijd al deed zal het resultaat wat je krijgt ook niet veranderen. Jij en jij alleen kunt inschatten waar het vastloopt, waar het niet goed gaat in je leven. Tegen welke hindernis je iedere keer opnieuw aanloopt. Tegen welk plafond je iedere keer weer je hoofd stoot. Over welk obstakel je iedere keer weer struikelt. Dan weet je ook wat je aan moet pakken om van richting te veranderen. Tony Robbins zegt ‘vaak is een minuscule verandering genoeg’. Betekent niet dat je alles opnieuw vorm hoeft te geven. Denk eens aan mensen die plastische chirurgie toepassen, soms is het onoverkomelijk en zijn mensen erop gebrand dat plastische chirurgie hun leven in positieve zin kan veranderen. Dan valt te denken aan correctie in het gezicht, buik, borst, billen, noem maar op. En vaak is dat een aanpassing van slechts twee millimeter.

Meer hierover: Op je bek gaan doet pijn!

3. Geef je fouten toe

Het kan helpen om je fouten toe te geven aan anderen. De vergissingen in besluiten die je genomen hebt. Waar je nalatig in bent geweest, of wat je beter anders had kunnen doen. Wanneer je je eigen fouten toegeeft, je eigen vergissingen dan kun je op een transparante manier in gesprek met een ander eerlijk en oprecht reflecteren op jezelf. Waardoor het inzicht in je eigen gedrag en eigen kracht groeit.

4. Stel moeilijkere doelen

Doelen stellen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Succesvolle mensen en succesvolle levensgenieters, zijn in staat om moeilijkere doelen te stellen voor zichzelf. Doelen die zich bevinden buiten hun comfortzone. Complexere doelen helpen hen vooruit om te groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Het gevoel wat je hebt wanneer je een doel bereikt hebt is dan ook tien keer beter, wanneer je een simpel doel behaald hebt. De moeilijkheidsgraad van door jouw behaalde persoonlijke doelen is dus ook bepalend voor het groeien in je gelukkigere leven. Ga voor iets dat verder reikt dan dat jij dacht dat jij zou kunnen.

Lees ook: Betere prioriteiten stellen? Begin hier!

Ook interessant: Je droom tot een doel maken, hoe doe je dat?

5. Geloof in jezelf

Wanneer je gelooft in jezelf, in je eigen kracht en mogelijkheden. En wanneer je dat voor elkaar krijgt wordt je gelukkiger. Morgen kan een betere dag zijn dan vandaag. Als je daar zelf voor kiest, ernaar streeft en leeft. Er is geen vaardigheid die niet te leren valt, er is geen discipline wat je niet zou kunnen leren. Geen les die kun je niet leren. Er is geen boek dat je niet kunt lezen. Mogelijkheden genoeg maar je moet ze wel kunnen zien. Je moet jezelf er wel voor open stellen en toe zetten.

6. Wijsheid ontwikkelen maakt gelukkiger

Je kunt groeien in je wijsheid. Door middel van mindfulness en meditatie bijvoorbeeld. In jouw spirituele en/of religieuze inzichten kun je groeien. En je hebt de ruimte dat op je eigen manier te doen. Groei in je wijsheid. Wens niet dat het gemakkelijker zou zijn, maak het zelf gemakkelijker.

7. Hou jezelf niet voor de gek

Soms houden we onszelf voor de gek. Bijvoorbeeld wanneer je 1x per jaar op vakantie gaat. Je kunt altijd ieder jaar op vakantie. In 10 jaar ga je 10x op vakantie. Hoeveel is dat in verhouding tot het aantal dagen dat je per jaar hebt.

Denk ook aan uitstel gedrag. Het kan morgen ook nog wel. Maar morgen ben je zo druk met de taken van vandaag dat je de taken van morgen voor overmorgen bewaart of de dag erna.

Ook zijn we geneigd om van een ‘mug een olifant’ te maken. Of van een ‘veertje een steen’. Van ‘een bosje bloemen, een doornstruik’. Maak iets niet groter dan dat het daadwerkelijk is.

Ook interessant: Altijd druk, neem jij tijd voor jezelf?

8. Ga wijs om met je geld

Mijn moeder zei altijd: ‘Je kunt je geld maar 1x uitgeven’. En dat is iets dat ons allemaal geleerd is. Ook heb je waarschijnlijk geleerd dat het wijs is om je geld op de bank te zetten. Zodat je middels rente er geld over ontvangt. Maar heb je ook geleerd om je geld te investeren, op een manier dat je niet kunt verliezen? Het kost geld om geld te verdienen. Onlangs heb ik een boekrecensie geschreven over het boek van Tony Robbins – Money Mastery The Game. Dat boek leert je wijzer met je geldzaken om te gaan en het behandelt eigenlijk elke mogelijke manier om van je geld meer geld te maken. Waarom zou je dat niet willen?

9. Ontdek jouw plek

Een boodschap die ik vaker verkondig: ‘Iedereen is uniek’. En in jouw eigenheid heb jij de wereld wat te bieden. Wie weet het beste wat jouw drijfveren, je passie, jou levensmissie is? Dat ben je zelf! En dat weet je. Het is dan ook aan jouw om te ontdekken in welke facetten van het leven jij je bijdrage wil en kan leveren om gelukkiger in het leven te kunnen staan en het maximale eruit te halen. Waarom zou je je dan niet hard maken om op die plek uit te komen wat het beste bij jou past?

10. Wees integer en wordt gelukkiger

Eerlijkheid duurt het langst. Je kunt van een ander niet verwachten dat die persoon integer is. Mensen kunnen alleen zichzelf veranderen en dat doen ze alleen wanneer de mate van urgentie om te veranderen het hoogst is. Dat kun je ook lezen in deze twee artikelen.

  1. De beste tips voor blijvende verandering!
  2. De reden dat je nooit zal veranderen!

Wees eerlijk, liefdevol, integer naar de mensen om je heen. Geef het beste voorbeeld. In het Engels ‘Lead by example’. Mensen in jouw leven die je dierbaar zijn, waar je waarde aan hecht, zien de waarde die jij te bieden hebt. Ook mensen die je niet kent zullen je waarde (h)erkennen. Daardoor zal de loyaliteit die men heeft naar jou toe, groeien!

Wist je dat je op scottvinke.nl kunt adverteren? Leer meer: adverteren op scottvinke.nl