5 tips om je relaties te verbeteren

0
576
Relatietips, tips relatie, relatie tips, samen, tips voor betere relatie, sociaal, 5 tips voor het verbeteren van je relaties

5 tips om je relaties te verbeteren. Relaties zijn mooie verbintenissen die je kunt hebben met anderen. Of het nu je partner, kinderen, ouders, schoonouders, vrienden of familie betreft waar je een relatie mee hebt. Je kunt ineens genieten en alles met elkaar delen. Toch kun je je ook onwijs frustreren. Soms kun je ontzettend nijdig worden op iemand die dichtbij je staat. En wat je ook probeert, je lijkt maar geen vat te krijgen op die persoon. Of de energie die je in de relatie steekt lijk je maar niet terug te krijgen.

Als je de omstandigheden niet kunt veranderen, verander dan je perspectief.

Hoe ga je om met relaties die voor je gevoel gebroken zijn of gedoemd te mislukken?

Wat kun je doen voor jezelf zodat je niet met die frustraties en teleurstellingen blijft worstelen?

Ook interessant: Wat is er nu echt belangrijk in jou leven?

1. Wees je bewust van de realiteit

Kijk eens naar de manier waarop die persoon altijd tegen je gedaan heeft. Kijk welke teleurstellingen herhaaldelijk voorkomen. Kijk naar het verleden hoe het altijd geweest is. De persoon zal niet veranderen. Degene is zoals die is. Laat je niet van de wijs brengen wanneer je herinneringen anders worden geschetst als dat jij ze hebt ervaren. Aanvaard de realiteit zoals zij is. Die persoon zal niet veranderen.

2. Stop met het manipuleren

Je krijgt niet de door jou gewenste reactie van een dierbaar persoon.

Je weet dan precies hoe jij je moet gedragen en welke woorden te kiezen om het gewenste resultaat te bereiken bij je dierbare. Je verlangt of verwacht iets van die persoon. Gaandeweg je leven heb je ongetwijfeld in de gaten gekregen hoe je je zin kunt krijgen, ondanks dat deze persoon het niet met je eens is of zal zijn.

Deze vorm van gedrag richting je dierbare zal je dan waarschijnlijk nog met een leeg gevoel achterlaten, omdat je zelf wel weet waarom die reactie is gegeven.

Het is niet aan jou om iemand te veranderen, tot dat inzicht dient men zelf te komen.

3. Laat het gaan

Gooi al je verwachtingen en aannames uit het raam. Laat wensen, hopen en dromen daar waar ze zijn. Iemand zal zelf niet veranderen wanneer deze niet tot inzicht komt dat verandering noodzakelijk is. Denk niet aan wat zou kunnen zijn. Maar richt je op wat is en houdt tegelijkertijd al je opties open en laat je verbazen.

4. Focus je op de mensen die van je houden

Er zijn mensen die je kennen, met je omgaan omdat ze houden van wie je bent. Jij een prachtig persoon met al je eigen aardigheden. Dat zijn de mensen die jou energie, liefde en aandacht verdienen. Mede omdat dat de mensen zijn die jou op hun beurt hun energie, liefde en aandacht aan jou schenken. Wanneer je je focus meer legt op dierbaren waarvan je blij wordt en energie krijgt, doet het wonderen.

5. Leer (meer) van jezelf te houden

Aan het eind van de dag heb je alleen jezelf. Je weet zelf waarschijnlijk het beste wat jou gelukkig maakt en waar je je prettig bij voelt. Laat je verwachtingen los, daar waar je verwachtingen hebt kun je best wel eens teleurgesteld worden. Als een relatie je dan nog niet bevalt en je kunt er niet omheen dan kun je er altijd nog van weggaan. Per slot van rekening is jou emotionele staat van zijn in jou leven het belangrijkste.

Lees ook: Wat er in je hoofd rondspookt maar wat je niet doet.

Wat iedere relatie wel zou kunnen gebruiken: Een bucketlist voor koppels