Vijf tips voor een geweldig leven

0
547
geweldig leven, genieten, plezier, geluk, liefde, gezellig, samenzijn, vijf tips voor een geweldig leven

Vijf tips voor een geweldig leven!

Ken je dat? Je hebt een steengoed idee waarop iedereen zit te wachten. Je bent ervan overtuigd met jou idee een wereld van verschil te kunnen maken. Als het je lukt om dit idee uit te voeren zou je nooit meer voor een baas hoeven werken. Je zou het leven leiden dat je altijd gewenst hebt. Hier volgen vijf tips voor een geweldig leven! 

Je zou je voldaan voelen en geen financiële zorgen meer kennen. Je hebt voldoende eigen tijd om naar eigen wensen in te vullen. Hoe kom je in hemelsnaam zo ver?

Een voldaan leven creëer je, die krijg je niet zomaar.

Brainstormen

Pak pen en papier en maak je persoonlijke brainstormlijst van mogelijkheden. Stel jezelf de vraag: Waarvan wordt ik echt gelukkig? Hoe zou mijn leven eruit zien als ik echt gelukkig ben? Mijn relaties hoe zien die eruit, met mijn gezin, mijn dierbaren? Hoe zien mijn financiën eruit? Wat voor werk doe ik? Wat zijn mijn dagelijkse bezigheden? Hoe ziet mijn lichaam eruit?

Ook interessant: Je leven per direct anders inrichten? Start hier!

Visualiseer

Oké, nu ga je misschien even je eigen grenzen over. Visualiseer en beeld je in dat je het leven hebt dat je altijd had gewenst. De kracht van visualisatie is de energie dat je ervaart als je bedenkt wat er allemaal mogelijk is.

Wat voor werk doe je? Werk je voor een baas, of voor jezelf misschien?Heb je personeel in dienst? Zit je in het buitenland, in een plaatselijk café? Bezit je een welnesscentrum? Wees creatief, niets is onmogelijk in je visualisatie. Hoe zien je relaties eruit? Is er sprake van liefde, begrip, wederzijds respect? Hoe ziet je lichaam eruit? En hoe voelt het? In wat voor een huis woon je? Hoe voel jij je? Hoe stel jij je op naar de mensen om je heen? Welke kracht van jezelf gebruik je?

Interessant voor jou: Je hebt een idee maar wat doe je ermee?

Inventariseer je kracht

Ga uit van je kracht en gebruik dat in je voordeel.

Een wijze les die ik ooit van mijn lieve moeder heb mogen leren. Tevens een die veel collega coaches met mij benoemen. Ga uit van je kracht. Iedereen heeft een ander wat te bieden. De een is goed in het bieden van een luisterend oor, de ander kan ontzettend boeiend presenteren, of sterke teksten schrijven, makkelijk financieel overzicht krijgen. Anderen krijgen makkelijk mensen met zich mee om dat ze van nature een houding/attitude hebben dat mensen trekt.

We gaan nu uit van het talent dat jij beschikt. Wat heb jij te bieden waar een ander naar zoekt of wat een ander in zijn of haar voordeel kan gebruiken. Er zijn problemen (die ik liever uitdagingen noem) zat op de wereld. En mensen zijn bereid andere mensen te betalen voor een oplossing. Mensen die extreem goed zijn in het bedenken van oplossingen krijgen dan ook vaak meer betaald. Het gaat om de waarde die jij toevoegde in andermans leven. Daaruit kun je iets voor jezelf halen.

The secret to living is giving – Tony Robbins

Stel je doelen

Als je een droom wil realiseren dan zal je het eerst tot een doel moeten concretiseren.

Als je idee een idee blijft, je droom een droom zonder duidelijke vervolgstappen dan ga je nergens naartoe. Stel jezelf een doel voor iedere dag. En probeer dat te behalen. Als je iedere dag iets doet op weg naar jou gelukkige leven zal je daar de energie in vinden die je nodig hebt om uiteindelijk daar te komen waar je wil zijn. Stel je doelen, bewust, concreet, meetbaar, haalbaar en grensverleggend. Stel ze het liefst iets moeilijker, hoe moeilijker iets is, hoe meer kwaliteiten je voor jezelf ontwikkelt. Vaak is het ook zo dat makkelijkere doelen ook makkelijker tot uitstel leiden.

Lees ook: Een dubbeltje voor je idee?

Stel niet uit tot morgen wat vandaag kan

Waarom zou je uitstellen wat je gelukkig maakt. Excuses zijn makkelijk te bedenken. Je hebt geen tijd, moet veel werken deze week of de kinderen hebben aandacht nodig. Nog vijf afspraken en je bent klaar. Je voelt je vandaag niet fit genoeg. Het kan morgen ook nog wel. Bedenk dat als je 5 tot 10 minuten op een dag best kunt missen om aan jou gelukkige leven te werken. Ik gun het je van harte. Gun jezelf het ook. Je hoeft niet te wachten op toestemming. Je leven is nu. Leef het! Succes! – Scott Vinke