Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Hier een aantal tips.

0
523
Idee, je idee, een idee, je hebt een idee, idee tot uitvoering brengen, vrouw, zelfvertrouwen, zelfzeker, zelfverzekerd zijn, zelfverzekerd

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Te weinig zelfvertrouwen hebben is natuurlijk ontzettend frustrerend, er komen allerlei emoties, twijfels en onzekerheid bij kijken. En hiermee doe je jezelf ontzettend te kort. Gefeliciteerd de eerste stap heb je voltooid! Je weet dat je wil groeien in je zelfvertrouwen!

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Heb waardering voor jezelf 

Ik vraag je over het volgende na te denken. Waarom kan jij jezelf waarderen? Welke kwaliteiten en eigenschappen bezit jij waarom jij jezelf kan waarderen? Wat waardeer jij aan je uiterlijk? Wat vind je mooi aan jezelf? Alles wat jij hierop als antwoord geeft dat maakt dat jij jezelf en je eigenheden mag waarderen. Dit is jou kracht, dit zijn jou mooie fijne dingen! Dit maakt jou geweldig!

Vraag jezelf eens af wat waarderen anderen aan jou? Welke eigenschappen, kwaliteiten en/of uiterlijke kenmerken weten anderen in jou te waarderen? Als je hier niet direct een antwoord op weet vraag dan iemand uit jou omgeving die jij vertrouwd om hier antwoord op te geven.

Wat te doen bij twijfel?

Nu elke keer dat je twijfelt aan jezelf en je zelfvertrouwen lijkt je weer eens parten te spelen denk dan aan deze kwaliteiten. Denk dan aan deze dingen. En weet dat jij je eigen unieke kwaliteiten en schoonheden bezit. Ook kun je proberen om in je dagelijkse leven de dingen die jij in jezelf waardeert wat meer te belichten. Je bent hier goed in, dit maakt jou mooi. Dit maakt jou wie je bent en dit maakt dat jij gezien en gehoord mag worden.

Doe wat met de dingen die jij aan jezelf waardeert. Leg bijvoorbeeld in lastige gesprekken de nadruk op dingen waarvan je weet dat jij er verstand van hebt. Trek kleding aan dat jou comfortabel zit. Dat als jij jezelf in de spiegel ziet dat je denk: ‘Wauw ik zie er geweldig uit’. Alleen al door deze manier van vragen stellen aan jezelf, maakt dat je (gedeeltelijk) antwoord krijgt op de vraag: ‘Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Ook interessant: Wat te doen bij een depressie?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? – Eigen ervaringen

Ik ben niet altijd zo positief ingesteld geweest als dat ik nu in mijn leven sta. Ook ik heb een moment gehad dat ik negatief over mijzelf dacht, over mijn eigen kennen en kunnen, mijn looks en de dingen die ik deed. Ik ben gaan onderzoeken waar dat vandaan komt en kwam tot de volgende conclusie. Mijn hele leven was ik afhankelijk van de waardering van anderen. Ik verlangde dat mensen een positief beeld van mij hadden.

Nooit ben ik bewust bezig geweest met het beeld wat ik van mijzelf had. Ik dacht heel negatief over mezelf. Op een gegeven moment ben ik me gaan beseffen dat ik wilde veranderen. Ik heb me bedacht dat fysiek en mentaal lekker in je vel zitten in verbinding met elkaar staan. Op dat moment ben ik gaan mediteren. Daarnaast ben ik gaan werken met positieve affirmaties, het voeden van positieve gedachten.

Het effect van positieve affirmaties

Nu klink dat heel zweverig en spiritueel, maar dat hoeft het niet te zijn. Je maakt gebruik van positieve gedachten en je voedt deze door tegen jezelf te zeggen waarom jij zo goed bent in wat je doet, wat is het dat jij goed kunt, waar ligt je kracht, waar ben je goed in, waar wil je beter in worden. Als je negatieve gedachten gaat voeden, dus dat je negatief bent en je gaat dat onderbouwen, dan gaat dat negatieve gevoel zich versterken, soms kun je er zelfs depressief van worden. En dat maakt dat ik voor mezelf een antwoord heb gevonden op de vraag: Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Lees ook: The Secret Boekrecensie

Gebruik je kracht, je kwaliteiten!

Als jij je kracht en je kwaliteiten gaat onderbouwen, de positiviteit gaat voeden, dan ga je je realiseren dat je wel degelijk veel te bieden hebt. Dit maakt dat jij jezelf meer gaat waarderen. Je haalt de kracht dan uit de positieve input. Dus hoe ga je om met je negatieve zelfbeeld: gebruik positieve gedachten en affirmaties. Op het moment dat jij negatieve gedachten hebt, dan mogen die er ook zijn.

Vraag jezelf af wat je kan leren van die negatieve gedachte, wat brengt die negatieve gedachte jou, zodat dit ook een verrijking voor jezelf kan zijn, wat heb je aan die negatieve gedachte, wat is de meerwaarde ervan? Dit kan ook opbouwend werken. Wat maakt dat deze negatieve gedachte mij kan laten groeien en hoe kan het een bijdrage zijn in mijn persoonlijke groei en ontwikkeling? Daarnaast heb ik het eerder gehad over waardering van anderen. Heb jij waardering van anderen nodig? Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om eerst jezelf te waarderen voor wie je bent, voor je eigen kracht. Ieder mens is uniek, ik ben uniek, jij bent uniek, wij zijn allemaal uniek.

Als jij lacht, lacht de wereld naar je terug.

Conclusie

Ik hoop dat ik je middels deze blog een aantal tips heb kunnen geven die je kunnen helpen bij je vraag. Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Als jij lacht lacht de wereld naar je terug. Jij bezit alles wat je op dit moment nodig hebt. Jij mag jezelf waarderen om wie je bent. Weet ook dat je niet de hele wereld als vriend kan hebben, er zijn altijd wel mensen te vinden die jou niet op jou waarde schatten en je niet waarderen. Maar zo zijn er ook mensen die jou wel waarderen. Het allerbelangrijkste is echter dat jij jezelf waardeert om al je unieke eigenheden.

Ik hoop dat deze boodschap jou op weg helpt in de richting naar jou zelfvertrouwen, ik wens je veel succes. Heb jij een idee voor een onderwerp voor een blog, wil je wat vragen of heb je iets anders dat je met mij wil delen, plaats dan je reactie hieronder.

Gerelateerd: Hoe kom je van je onzekerheid af?

Reizen algemeen