Hoe wordt je gelukkig?

0
703
Hoe wordt je gelukkig? gelukkig zijn, gelukkig worden, geluk, wat betekent geluk voor jou, lachen, samenzijn, genieten van elkaar

Hoe wordt je gelukkig? Geluk begint met het onderzoeken wat jou gelukkig maakt en wat ‘geluk’ voor jou inhoud. Daarnaast is het belangrijk dat je doelen stelt en dat je uitzoekt op welke manieren je dat doel kunt bereiken. Dit artikel is geschreven op 14 januari 2016 en herzien op 21 februari 2018.

Laat je daarbij niet leiden door de onmogelijkheden maar door de mogelijkheden. Waar een wil is is een weg. En de reis naar het einde van die weg duurt zolang als die weg lang is. Gaandeweg zal je ontdekken dat je soms dingen op een goede manier doet en dat het proces voorspoedig verloopt. Maar er gaan ook momenten komen dat je te maken gaat krijgen met tegenslag, obstakels, dingen die je misschien beter anders had kunnen doen. Alleen door actie te ondernemen ga je dichter bij je geluk komen. Als je stil blijft zitten gebeurd er niks.

Ook interessant: De beste tips voor meer motivatie

Kijk eens naar dit voorbeeld.

Als je gelukkig zou zijn met veel geld, probeer dan uit te zoeken hoe je veel geld kunt verdienen. Als je gelukkig zou kunnen zijn met een relatie, kijk dan eens naar wat voor bijdrage jij kan leveren tot meer geluk in je relatie, misschien heb je geen relatie. Benader dan degene die jij ziet zitten en kijk of deze hetzelfde gevoel bij jou heeft. Niet geschoten is altijd mis. Zou je gelukkig zijn met een mooi huis, misschien kun je dan je huidige inrichting veranderen. Maar misschien zou je wel een compleet ander huis willen hebben, onderzoek dan hoe je dit kan bereiken.

Misschien wordt je wel gelukkig als jij het gevoel hebt dat jij belangrijk bent. Onderzoek dan wat dat belangrijk zijn voor jou inhoud en hoe je belangrijk kunt zijn. Misschien wordt jij gelukkig van een sixpack, kijk dan hoe je dit kunt bewerkstelligen. Zou je gelukkig zijn als je meer tijd hebt voor je gezin? Onderzoek dan hoe je meer tijd kunt vrij maken om meer tijd met je gezin te kunnen spenderen en waar je tijd vrij kan maken. Zou je gelukkig zijn als je gezonder zou leven? Onderzoek dan hoe je gezonder kunt leven.

Lees ook: Hoe kan ik mijn levend blijvend veranderen?

Scott: even een persoonlijke vraag

‘Hoe wordt je gelukkig’?

Zijn wie ik ben en mezelf waarderen voor al mijn eigenheden. Genieten van de en met de mensen die me dierbaar zijn. Mijn eigen geluk najagen in de zin van: Ik doe wat ik wil en ik wil wat ik doe. Een leven leiden in het teken van: liefde, samenzijn, openhartigheid, humor, creativiteit, sport en beweging, persoonlijke ontwikkeling en mijn steentje bijdragen in jou leven op mijn unieke manier. Ik help graag mensen waar ik kan met heel mijn hart. Wanneer ik een lach op iemand zijn of haar gezicht kan ‘toveren’ simpelweg door mijzelf te zijn, ben ik een gelukkig mens.

Ik ben dankbaar, voor wie ik ben en voor wie ik mag zijn. Dankbaar ben ik voor wat ik doe, wat ik mag doen en dat ik het op mijn manier mag doen. Ik ben dankbaar, voor al wat mij gegeven is. Alle lessen die ik heb geleerd en nog mag leren in mijn leven.

Geluk voor mij de kernwoorden: liefde, samenzijn, dankbaarheid, contact, zelfrespect, zelfwaardering, delen, openhartigheid, humor, creativiteit, sport en beweging, persoonlijke ontwikkeling.

Mijn top 5 artikelen om nu mee verder te gaan:

  1. Iedereen heeft een missie
  2. Luisteren naar je gevoel hoe doe je dat?
  3. Het maximale leven waar iedereen naar zoekt
  4. 5 tips die je leven veranderen
  5. Hoe ga je (beter) om met je emoties?

Wat betekent geluk voor jou? Hoe wordt je gelukkig? Hoe ga jij bereiken wat je gelukkig maakt? Laat je reactie hieronder achter. Ik ben benieuwd!

Lees ook: Dromen, durven, doen, het boek dat je niet moet lezen!