Wat doe jij met jou idee?

0
711
Wat doe jij met jou idee? een idee hebben, een idee, idee, idee uitvoeren, gedachte, droom, wens, passie, lamp

Wat doe jij met jou idee? De meest briljante dingen beginnen met een idee. Maar veel van die ideeën zijn we geneigd om niet te gaan uit voeren omdat we denken dat het; het gaat niet lukken, of we beginnen ermee, maar we houden het niet vol omdat er iets gebeurd waardoor we of gaan twijfelen. Of we hebben de tijd er niet voor. Of we zijn niet bereid om er tijd voor te maken. De vraag is dan: ‘Wat doe jij met jou idee’?

Dit artikel is geschreven op 10 januari 2016 en herschreven op 21 februari 2018.

NU, heb jij weleens een idee laten liggen waar je wat mee wou gaan doen? Wat was dat idee? En wat voor impact zou dat op je leven hebben gehad wanneer je het door zou hebben gevoerd?

Lees ook: Vijf tips voor een geweldig leven!

Jou idee

Je hebt ook vast wel eens een idee uitgevoerd. Wat was je gevoel toen je dit tot uitvoering was? Wat was je drijfveer? Waar wilde je perse uitkomen? Wat was de uitkomst? En wat heb je ervan geleerd? Is je leven hierdoor significant veranderd in de richting die je het een slinger wou geven?

Teleurstelling zorgt voor stagnatie en Stagnatie voor teleurstelling

Als je niet verandert, niet luistert naar je gedachten of je gevoel. Je hebt een steengoed idee waar iedereen op zit te wachten maar het komt niet uit de verf. Dan blijf je stilstaan. Stilstaan in die passie. Stilstaan in die droom. Er komt niets van terecht. Dat zorgt voor teleurstelling. En teleurstelling zorgt voor stagnatie. En stagnatie voor teleurstelling. Alles heeft invloed op elkaar.

Proberen waard!

Wat nu als je gewoon eens gaat proberen? Tuurlijk op je bek gaan doet pijn. Dat weet iedereen. Maar hoe denk je dat je verder komt met jou idee als het een idee blijft? Gun jij jezelf meer dan dat. Of ga je uit angst bevriezen? Ga je niet verder omdat je bang bent dat je faalt? Dat het niets gaat worden met dat mooie idee van je?