Iedereen heeft een missie.

0
1266
Hoe vindt je je passie, hoe vindt je je missie, levensdoel, levensmissie, passie, doel, droom

Iedereen heeft een missie. Hoe vindt je je missie? Je passie? Hoe ontdek jij waarvoor je gemaakt bent? En hoe ga je ermee om wanneer je dacht je passie gevonden te hebben, maar het blijkt toch allemaal tegen te vallen en je wenst iets anders? Iedereen heeft een missie. Dit artikel is gepubliceerd op 25 februari 2016 en herschreven op 22 februari 2018. 

Mijn persoonlijke overtuiging

Ik was er persoonlijk altijd van overtuigd (lees belemmerende overtuigingen) dat ik gemaakt was om andere mensen gelukkig te maken. Nu dat ben ik nog steeds. Mijn toevoeging en tevens belemmerende overtuiging hierin was dat ik eerst anderen gelukkig zou moeten maken, dat ik dan het voor mij positieve resultaat zou moeten zien (lees resultaatgericht) om gelukkig te kunnen zijn.

Nou door die hele laatste zin heb ik een streep gezet. Dit omdat het mij tegenhield om echt gelukkig te kunnen worden.Wees vooral eerlijk tegen jezelf als je nadenkt over de volgende vragen: ‘Wat wilde je als kind worden als je later groot zou zijn’? ‘Wat wil je nu worden als je later ‘groot’ bent? Oftewel wat wil je worden? Het antwoord op deze vraag vind je vaak niet direct en je hebt er waarschijnlijk regelmatig over nagedacht. Het moment dat jij je bedenkt dat je eigenlijk meer te bieden hebt dan dat je geeft is het moment waarop je vaak beseft dat je passie mist. Een missie. Iets dat voor jou is weggelegd.

Lees ook: Je droom tot een doel maken

Een aantal vragen wanneer je op zoek bent naar je missie/passie

Volgende vraag: ‘Waar mag je jou midden in de nacht mee wakker maken’? ‘Voor welke situatie/probleem/obstakel mag je jou wakker maken’? ‘Van wat wordt je dolenthousiast als je daarbij een helpende hand kan bieden’?

Volgende vraag: ‘Wat zou je de hele dag wel kunnen doen, waarbij jij je goed voelt, zelfs als je er geen geld mee zou verdienen’? En bedenk dan dat geld nu even geen obstakel hoeft te zijn. Wie denkt in overvloed heeft altijd genoeg.

Dat doet me denken aan een verhaal dat ik ooit eens hoorde:

Er was eens een monnik dat een lamp bezat (nee geen sprookje dat je zou kennen, wel daarvan afgeleid waarschijnlijk). En naar het scheen zou degene die die lamp bezat alles kunnen hebben wat hij/zij zich maar kon wensen. De monnik leefde in eenvoud en zoals hij zelf aangaf, had hij daar genoeg aan. Al wist hij dat hij alles zou kunnen wensen wat hij maar zou bezitten.

De monnik werd vriendelijk begroet door het volk. Mensen hadden respect en eerbied voor de man. Want waar hij kwam was hij behulpzaam. Was er een wagen kapot, dan hielp hij het repareren. Moest iemand een zware lading dragen dan hielp hij mee. Was er iemand ziek, dan kwam hij om degene te helpen met geneeskrachtige kruiden. Was er iemand overleden, dan droeg de monnik er zorg voor dat degene op gepaste wijze naar het hiernamaals kon vertrekken. Hierna droeg hij zorg voor familie en vrienden van de overledene.

Op een dag:

Op een dag werd de monnik naar het paleis van de koning ontboden. ‘Monnik’ zei de koning tegen hem. ‘Men spreekt over een lamp die al mijn wensen zou kunnen vervullen’. Nu wist de monnik natuurlijk dat de koning erg hebzuchtig was. Er was in het land sprake van armoede en de belasting was zo torenhoog dat de mensen amper eten, kleding en andere benodigdheden konden kopen. ‘Ja, sprak de monnik. ‘Ik heb een lamp in mijn bezit, degene die de lamp bezit, kan alles wensen wat deze maar wenst en het zal geschieden’.

‘Goed, sprak de koning’. ‘Jij hebt die lamp, je kunt je alles wensen wat je wil en toch zie je eruit als een zwerver’. ‘De lamp, zorgt alleen maar voor problemen koning, sprak de monnik. ‘De lamp zorgt voor oorlogen, ongeluk, ziekte, de dood’. ‘En daarom wens ik niets anders dan een eenvoudig leven, waarin ik mensen mag ondersteunen hun leven zo te leven als men verlangt, naar eer en geweten, met een liefdevol warm hart’. ‘En dat is eigenlijk alles wat ik wens’.

‘Nou ja, riep de koning luid waarop deze begon te lachen en sprak: ‘Goed, laat mij je dan van dat probleem verlossen voor 100 goudstukken, jij doet er niets mee en ik verlos je van een last’. ‘Dat lijkt mij geen goed idee koning, ik heb u net gezegd welk ongeluk de lamp kan brengen’. ‘Ik wil die lamp kopen van je, 200 goudstukken’. ‘Koning ik verkoop u de lamp niet sprak de monnik’.

De koning krijgt zijn zin niet en wat er toen gebeurde:

Waarop de koning de wachters sommeerde om de monnik de lamp af te pakken en hem uit de stad te gooien. ‘Koning, zeg niet dat ik u niet heb gewaarschuwd’, kon de monnik nog net uitbrengen voor hij de stad uit werd gegooid. De koning was helemaal gelukkig met zijn nieuwe lamp, enthousiast begon hij aan zijn eerste wens. ‘Beste prachtige lamp ik wens als eerste wens alle wensen die ik mij maar wensen kan, ‘UW WIL ZAL GESCHIEDEN’ sprak een diepe stem.

Lees ook: De beste tips voor blijvende verandering!

‘Geweldig’, dacht de koning. ‘Ik kan me nu dus alles wensen wat ik wil’. ‘Prima, mijn tweede wens is 100 goudstukken’, ‘100 GOUDSTUKKEN?’ vroeg de stem, ‘WAAROM NIET HET DUBBELE’? ‘Dat is nog beter lamp, riep de koning enthousiast, 200 Goudstukken, ‘WAAROM NIET 400 Goudstukken’? ‘Geweldig, riep de koning uit, zijn geluk kon niet meer stuk, van alles wat hij vraagt, vraagt de lamp of de koning niet het dubbele wil hebben. Voor de koning kon het niet beter. Ondertussen was de koning al een halve dag verder maar hij had nog geen wens gedaan, toen zijn dienaren bij hem kwamen. ‘Koning, uw eten, waar wilt u het hebben’? Waarop de koning nukkig ergens heen wuifde ‘Doe daar maar op die tafel en verlaat dan direct weer de ruimte’. En zo gingen de dienaren weg.

En zo sloot de koning zich op en sloeg aan het wensen

De koning draaide de sleutel achter de dienaren in het slot zodat hij verder niet gestoord kon worden. ‘Nou lamp, doe me maar al de goudstukken van het land zei de koning. ‘VAN HET LAND, KONING’, EN WAT DACHT U VAN UW BUURLANDEN’? ‘Daar zit wat in zeg, dacht de koning. ‘Ik krijg honger van al dat denken lamp en het eten dat ik gekregen heb dat is allang weer koud’, Kun je wat te eten voor mij toveren’, TUURLIJK KONING, WAT WENST U? sprak de lamp. ‘Doe maar een bord vlees, met gepofte aardappelen en een karaf wijn’, ‘EEN BORD VLEES MAAR KONING, WEET U ZEKER DAT DAT WEL GENOEG IS?’ ‘EN EEN KARAF WIJN?’ MISSCHIEN KUNT U ER TWEE DOEN’? ‘OP EEN BEEN KUNT U NIET LEVEN.

Dus zo ging dat voor drie dagen en drie nachten lang, uiteindelijk was de koning zo uitgeput van het nadenken, het niets kunnen wensen omdat hij almaar meer wenste, dat hij in elkaar stortte van ellende. Van de een op het andere moment viel hij morsdood neer. 

Wie denkt in overvloed heeft altijd genoeg.

Signalen

Hoe vindt je je missie? Als je alles zou kunnen kiezen als passie/missie voor jou in dit leven? Waarvoor zou je dan kiezen? Als je het antwoord niet weet stel ik voor om er een nacht over te slapen. Wees je bewust van alle signalen om je heen. Op social media, televisie, op straat, in gesprekken met mensen. Let er vandaag of de komende dagen op en wellicht gaan er vraagtekens bij jou ontstaan. De grootste businessmensen, Steve Jobs, Warren Buffet, Mark Zuckerberg enz. hebben zich ook eerst laten beïnvloeden door signalen om zich heen. Het komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het ontstaat ergens. En als je de signalen hebt gevonden stel ik voor om terug te komen en je reactie hier in de reactiebox achter te laten.

Gerelateerd:

Overtuigingen die je kunnen beperken.

Je hebt een idee en nu?

Mijn missie gevonden, valt dat even tegen.

Vaak is er maar een verschuiving nodig van twee milliliter om het juiste te vinden (Tony Robbins). Vaak zit je al op de goede weg en heb je de juiste raakvlakken. Misschien twijfel je over de verdere voortzetting of waar te beginnen. Niets geeft zich zonder slag of stoot gewonnen. Om gelukkig te worden hoef je niets te doen. Maar van niets doen wordt je niet gelukkig. Ga na of je voor jezelf de juiste beslissing hebt gemaakt. Twijfel niet te lang. Vraag het je af. Maak een plan van aanpak stel jezelf doelen.

Lees ook: Het maximale leven, waar iedereen naar zoekt.

Ga op je snufferd en sta weer op. Niets is in 1 keer perfect. Je kent je eigen valkuilen, je kent je eigen krachten. Je kunt je omgeving vragen hoe ze je zien als mens en die op je krachten laten attenderen. Wellicht gaat er dan een lampje branden. Wat je je ook bedenkt, je hebt altijd mogelijkheden. Als jij gaat nadenken over de mogelijkheden die jij hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. En soms heb je hulp nodig van anderen om je doel te kunnen realiseren. Waarom zou je het dan niet vragen?

Lees ook deze boekrecensie: Lees ook deze boekrecensie!

Ik hoop dat dit artikel je verder heeft geholpen m.b.t. je vraag: ‘Hoe vindt je je missie’? Doe je ding! Veel Succes!

– Scott

Computer algemeen