Jaloers: iedereen om me heen heeft het voor elkaar!

0
650
Jaloers of heeft iedereen het toch beter voor elkaar? Goed voor elkaar hebben, het goed hebben, geluk van een ander, rijkdom van een ander, rijk zijn, auto, man in auto

(dit artikel is geplaatst op 7 december 2015 en herschreven op 21 februari 2018)

Jaloers of heeft iedereen het toch beter voor elkaar? Met bewondering kijken we naar het prachtige stel dat aan de kinderwagen loopt. Hun pasgeborene die rustig slaapt.
Jaloers kijken we naar de porsche van de buurman. Die vandaag weer glimt als een pasgeboren garnaal in de zomerzon.
Wat zouden we graag de baan hebben van onze vriendin die ´ruim in het sop´ zit met haar grandioze baan. Ze heeft het er altijd maar over, dat ze echt het gevoel heeft dat ze iets betekent. De jaloezie neemt het over. De gedachte te willen hebben, wat de ander heeft. Hetzelfde willen bereiken. Of meer. Hoe kan het. Jij hebt het niet. Iedereen om me heen heeft het voor elkaar en jij niet.  

We vergeten dat het stel achter de kinderwagen eerder heeft geprobeerd kinderen te krijgen. Tijdens die rit hebben zij tot twee maal toe hun kind verloren nog voordat het was geboren. We zien niet in dat het bedrijf van de buurman een aantal maanden geleden failliet is gegaan. Zijn porsche is een lease en ja helaas, overmorgen zal de porsche voorgoed van zijn oprit verdwijnen. Wat onze vriendin betreft: Ze heeft een leuke baan, waarbij ze zich gewaardeerd voelt en het gevoel heeft dat ze ook daadwerkelijk iets bijdraagt. Wat ze ons niet verteld is dat het haar allemaal teveel wordt. Van haar wordt verlangt dat ze steeds meer werkzaamheden binnen steeds minder tijd doet. Ook omdat haar collega´s waar ze het altijd zo goed mee heeft kunnen vinden, twee maanden geleden bijna allemaal zijn ontslagen vanwege bezuinigingen.

We spenderen veel tijd met het bewonderen van de vruchten van de buren, maar we vergeten onze eigen zaden te planten.

Wil je ook de ellende van iemand anders overnemen?

Iedereen maakt in zijn of haar leven situaties mee die hij of zij liever niet zou willen mee maken. Ook de buurman of buurvrouw, vriend of vriendin, vader of moeder, opa of oma, familie of andere dierbare, waarbij het gras toch altijd net even groener lijkt te zijn als dat van jou. En net als jij hebben ook zij de neiging jaloers te zijn op dat wat jij hebt.

Vaak verlangen we naar de mooie dingen uit het leven van de ander, maar zeg eerlijk, wil je ook iemand anders ellende overnemen? Ben je daar ook jaloers op? Vergeet niet dat jou gras zo groen is als dat je het zelf maakt! Je kunt meer uit je leven halen, zelfs als je alles voor elkaar hebt of denkt te hebben.

Lees ook: Neem jij tijd voor jezelf?