Je leven per direct anders inrichten.

0
1099
Je leven per direct anders inrichten, alles uit het leven halen, maximaal leven, gelukkig zijn, gelukkig worden, gelukkig willen worden, meer geluk in het leven, maximaal leven

Je leven per direct anders inrichten! Iedereen heeft zijn/haar eigen leven. De kunst is om de regie over je eigen leven te bewaken. Heb je het gevoel dat jij de touwtjes van jou leven in je handen hebt? Of bepaald iemand anders wat er gebeurd? Of laat je misschien alles over je heen komen zonder dat jij er ook maar enig regie over bepaald? Het gebeurt gewoon…En toch heb je een gevoel dat er iets mist. Je wil je leven per direct anders inrichten! Omdat je je daardoor beter voelt, of je het gevoel hebt dat je daar iets mee opschiet. Is dat zo? 

Dit artikel is geschreven in op 24 februari 2016 en herschreven op 12 maart 2018 met behoud van orginele kwaliteit met een paar bijzonder sterke aanvullingen! 

‘Scott, ik wil mijn leven per direct anders inrichten’.

Druk leven

Ik zie heel vaak dat mensen, vaak mensen in gezinnen, gebukt gaan onder een grote druk. Ik weet het, je hebt een druk leven. Als je dan vraagt hoe het gaat is het antwoord vaak: ‘Ik heb een druk leven, maar ik leef nog. Of iets wat daarop lijkt. En dan vraag ik me af. Bepaal je zelf nog wel iets. Heb je nog iets op een dag waar je naar uit kunt kijken. Waar je blij van wordt?

Vaak is een minuscule verandering voldoende voor een totale shift van gevoel.

Als ik mensen vraag wat niet werkt, dan hebben ze meestal het antwoord pasklaar.  ‘Mijn baan past niet bij me’, ‘Ik ben altijd druk’, ‘Ik heb geen tijd voor mezelf’, ‘Ik moet altijd van alles’, ‘Ik wil minder stress’, ‘Ik wil meer genieten’ enzovoort.

Als ik mensen vraag wat er veranderd moet worden dan weten ze het vaak ook wel: ‘Ik heb een vrije dag extra nodig’, ‘Loonsverhoging zou top zijn’, ‘Ik wil van mijn hobby mijn werk maken’, ‘Ik wil graag meer reizen’, ‘Meer tijd en aandacht voor mijn gezin hebben is mijn wens’.

Excuses kunnen we allemaal bedenken

Maar als ik dan vraag wat men geprobeerd heeft om iets te veranderen in hun riedeltje, hun ‘normale’ patroon, het patroon dat ze gelukkig maakt, kom ik vaak tot de ontdekking dat men nihile pogingen heeft ondernomen iets aan te passen. Excuses kunnen we allemaal bedenken. Mijn moeder vond altijd dat ik er bijzonder goed in was.

Lees ook: Dit is de reden waarom je nooit zal veranderen! 

Bij twijfel niet doen?

We willen allemaal iets en vraag graag willen we er zo min mogelijk voor doen. Mijn idee is om iets te veranderen, maar zo min mogelijk, toch op een manier, dat jij je doel bereikt. Wellicht is er iets wat je tegenhoud. Ook dat kan, twijfel is gezond. En bij twijfel zegt men ‘niet doen’. Waarom niet? vraag ik dan. ‘Dat zegt men’ is het antwoord. Door te doen leer je en door vallen leer je opstaan. Dus bij twijfel niet doen. Vraag het je nog eens af….. Dus denk hier even over na.

Wat is nodig voor jou om nu te gaan doen om je leven zo in te kunnen vullen dat jij altijd al verlangt hebt? Zet die stap. Het is maar 1 pas. Het hoeft niet lang te duren. Het is 1 knoop die je moet doorhakken. Gun dat jezelf. De actie die je onderneemt hoeft niet lang te duren. Wees er een kwartier op een dag mee bezig. Wat is een kwartiertje van je tijd op een dag. Een kwartier is misbaar. En als je dat kwartier over hebt om voor jou zelf je doel na te jagen naar daar waar je altijd al hebt willen uitkomen ben je alweer een stap dichterbij je uiteindelijke doel.

Ontdek in onderstaande artikelen hoe je die stap kunt gaan zetten:
  1. Blijvende verandering in je leven, lees hier de beste tips
  2. Luisteren naar je gevoel, hoe doe je dat?
  3. Het maximale leven waar iedereen naar zoekt!
  4. Je verbeelding gebruiken om je droom te realiseren
  5. Leven we om te werken, of werken we om te leven?