Luie dag?

0
1032
Luie dag? zondag, lekker niets doen, hangmat, lekker chillen, relaxen, tot rust komen,

Het kan zijn dat je vandaag een ‘luie dag’ hebt. Dat je speelt met de gedachte dat je vandaag totaal geen zin hebt om je luie reet in beweging te brengen. Misschien omdat je die energie niet hebt. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je slechte dag, toch nog een goede dag wordt? Dat je in beweging komt en je luie dag toch een dag met beweging en plezier wordt?

Tip 1: Kom in beweging!

Kies een bewegingsactiviteit wat jij leuk vindt om te doen, waar je goed in bent, wat bij je past. Door dat te gaan ondernemen, krijg je daardoor weer energie om je dag om te buigen naar een positieve dag. Als je die bewegingsactiviteit ondernomen hebt, mag je jezelf best belonen. Van daaruit kun je verder oriënteren wat je leuk vindt om te doen vandaag.

Tip 2: Mediteer.

Of begin met een meditatie. Dat is altijd een goede trigger om je dag goed te begin. Je hebt je mind op relaxed gezet en je wil nog even relaxen. Begin met een meditatie en kom langzaam aan in de flow. 

Tip 3: De kracht van muziek

Begin met muziek. Onderzoek heeft uitgewezen dat muziek je emotioneel in stemming kan triggeren. Evenals bewegen. Dus kies een leuk muziekje uit en dans als een malle door de kamer. Voordat je er erg in hebt is je stemming verschoven.

Tip 4: Doe Sociaal

Of stuur je vrienden of familieleden een berichtje. Mensen die van je houden vinden het altijd tof om van je te horen. Stuur een random foto gewoon om te lachen. Of nodig ze uit om iets te drinken. Of zijn ze toch niet zo tof en heb je daar even geen zin in?

Of gewoon even niets

Blijf gewoon lekker lazy. Wat ga je vandaag doen? ‘Netflix en Chill’. Soms moet dat ook gewoon kunnen toch?!?

Lees ook eens een boekrecensie:

Keuze 1: Dromen, durven, doen, het boek dat je niet moet lezen!

Keuze 2: Waarom je the Secret zou moeten lezen!