Meer kracht om iets te doen?

0
638
Hoe krijg je meer kracht om iets te doen, geen zin hebben, futloos, lusteloos, waardeloos gevoel, moe zijn, uitgeput

Meer kracht om iets te doen.‘Scott, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik als ik thuis kom van mijn werk, nog puf heb om iets te doen’? Herken je dit: Je komt thuis van je werk en je hebt nog zoveel ideeën over wat je zou willen doen. Maar het blijft bij het hebben van een idee. Je voelt je te lamlendig om met je lijf en ledematen van die comfortabele bank af te komen.Kortom: hoe krijg je meer kracht om iets te doen? (Dit artikel is geplaatst op 20 januari 2016 en herschreven op 20 februari 2018). 

De reden dat je blijft zitten is dat je de meerwaarde niet erkent van hetgeen dat je wil gaan doen. Wat je op de planning hebt staan. Je vindt het niet belangrijk om te gaan doen. Anders stond je wel op.

De reden dat je blijft zitten is dat je de meerwaarde niet erkent van hetgeen dat je wil gaan doen.

Wat je nodig hebt is een resultaat.

Als jij van de bank opstaat om naar de sportschool heen te gaan om vijf kilo te verliezen, blijf je hoogstwaarschijnlijk zitten. Je hebt een echte ‘drive’ nodig. Iets waarvan jij het gevoel hebt dat sporten echt een meerwaarde voor je heeft behalve die vijf kilo afvallen.

Maak deze zinnen eens af:
‘Als ik naar de ………… ga dan kan ik…….’
‘Als ik nu van de bank afkom en ……… ga doen, dan betekent het voor mijn toekomst dat ik ……………….’

Bijvoorbeeld:
Als ik naar de sportschool ga en ik doe dit consequent dan kan ik van het zomer eindelijk weer in een bikini rondlopen en dan kan ik dat lelijke badpak weggooien.

Als ik nu van de bank afkom en ervoor kies om een studie te gaan doen, dan betekent dat voor mijn toekomst dat ik werk kan gaan doen waar ik gelukkig van wordt. In plaats van dat ik nu hang in een baan, waar ik stront ongelukkig van wordt.

Lees ook: De nummer 1 reden waarom jij nooit zal veranderen! 

Goed en nu jij: Laat me weten hoe jij bovenstaande zinnen invult en of deze methode voor jou werkt! Ik ben benieuwd. – Scott