Ontdek je eigen mogelijkheden!

0
746
Ontdek je eigen mogelijkheden, creeer je eigen succes, maak je eigen succes, je hebt altijd mogelijkheden, mogelijkheden, mogelijkheid

Ontdek je eigen mogelijkheden (en creëer je eigen succes). Ben je van plan om af te vallen? Speel je met de gedachte om een andere baan te zoeken? Heb je het idee om een eigen bedrijf te gaan beginnen? Ben je van plan om nieuwe mensen te gaan ontmoeten? Of misschien heb je wel een ander voornemen? Wat ben je van plan om te doen? Ontdek je eigen mogelijkheden! Dit artikel is geplaatst op 9 februari 2016 en herschreven op 22 februari 2018. Ook is er een waardevol simpel stappenplan aan toegevoegd om direct mee van start te gaan. 

Het stellen van de juiste vraag

We zijn als mensen geneigd om onszelf te limiteren door de uitkomst van een plan voor ons uit te schuiven. Als we van plan zijn om nou eens eindelijk de zolder op te gaan ruimen. Of we nu het idee hebben dat het tijd is om te gaan sporten. Misschien speel je met de gedachte om toch eindelijk wel je eigen show te gaan runnen, door je eigen bedrijf te willen starten.

Kijk hier eens naar:
Ik ben van plan om af te vallen.
Een eigen bedrijf te beginnen is mijn droom
Graag zou ik nieuwe mensen ontmoeten.

Versus:
Ik ga vandaag nog naar de sportschool.
Vandaag begin ik met de opstart van mijn eigen bedrijf, ik schrijf me in bij de kvk.
Morgenmiddag ga ik naar de stad om 13.00 uur om vervolgens 5 willekeurige mensen de hand te schudden.

Het heeft allemaal te maken met dat je je prachtig mooie voornemen ombuigt tot een doel.
Van uitstel komt afstel wordt ook wel eens gezegd. En niet voor niets.

Uit je creativiteit, breng je ideeën tot leven door ze consequent en consistent in te plannen en toegewijd te blijven. En geniet van de mogelijkheden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees ook: Wat je eigenlijk niet doet, terwijl je er wel aan denkt

Waar je je op focust dat groeit!

Inmiddels hebben veel van jullie waarschijnlijk het boek ‘the Secret’ wel gelezen. Zo niet dat vind je onderaan deze pagina een boekrecensie van mijn hand. Ik zit hier niet om je wat te verkopen maar je te helpen met het onderwerp: ‘ontdek je eigen mogelijkheden’. Al jaren houdt ik me bezig met onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, progressie, vooruitgang en het onderzoeken waarom mensen doen wat ze doen. Vanuit de ambitie om zelf het ‘maximale leven’ te mogen ervaren. Om antwoord te vinden op de vraag van velen: ‘hoe krijg ik succes?’.

Focus je jezelf op alle belemmerende overtuigingen die je hebt, dan kom je niet vooruit.

Een van de dingen die ik heb mogen leren van mijn coach Tony Robbins is dat waar je je op focust, dat dat groeit. Focus je jezelf op alle belemmerende overtuigingen die je hebt, dan kom je niet vooruit. Bijvoorbeeld als je denkt: ‘Dat lukt me nooit’, ‘Ik ben niet goed genoeg’. ‘Ik wil meer genieten, maar daar ben ik niet voor gemaakt’. ‘Mijn leven overkomt me, ik heb geen keuze’.

Lees ook: Overtuigingen die je beperken

Je hebt altijd een keuze

Je hebt altijd een keuze. Of je kiest ervoor om niet te kiezen. Dan heb je nog gekozen. Wij mensen leiden een leven vanuit onze gedachten. We concentreren ons op wat we hebben, of wat we niet hebben. Op wat we willen vergaren, willen houden of niet kwijt willen raken. Een glas dat altijd halfvol is, is niet halfleeg. Je eigen mogelijkheden zijn de mogelijkheden die jij jezelf geeft. Geef jij jezelf vanuit je gedachten een hoop onmogelijkheden. Dan is er niets mogelijk. Alles wat je vraagt dat krijg je. Wil je geen rekeningen. Dan krijg je rekeningen. Geen ruzie, dan krijg je ruzie. Wil je niet bankhangen en jezelf volproppen met fastfood. Bereid je maar voor op een avondje bankhangen en een hoop eten om naar binnen te stouwen.

Ook interessant: Waarom jij nooit zal veranderen!

Je leeft een druk leven

Ik begrijp je hoor. Je eigen mogelijkheden. Flikker op Scott met je filosofisch gebullshit. Ik heb een druk leven. Brood komt niet vanzelf op de plank en mijn kinderen zijn te klein om op de fiets naar school te sturen. O ja en wat dacht je van die vervelende verplichtingen als verjaardagen en andere sociale aangelegenheden. En weet je als iemand iets extra’s vraagt, bijvoorbeeld een collega, dan moet ik mijn zevenmijlslaarzen aantrekken en mijn regenjas meenemen. Ik heb gewoon de kans niet mijn leven maximaal te leven. Je eigen mogelijkheden. Een ambiteuze en waardeloze gedachte.

Geloof je mij als ik je zeg dat wij hetzelfde leven leiden? Bij mij komt het geld ook niet vanzelf binnen. Ik wil je mijn bankrekening nummer ook wel geven. Van blogs schrijven wordt je alleen rijk als je het goed doet. En ook niet slapend. Nee het is allemaal extra tijd wat ik erin stop. Omdat ik doe wat ik leuk vindt. Ik geloof dat het waarde toe kan voegen in het leven van eenieder die dit leest. En wie dit leest is gek. Want mijn teksten zijn te langdradig.

Lees ook: Luisteren naar je gevoel, hoe doe je dat?

Nu zonder gekheid wat kun je eraan doen?

Nou, het begin is er al. Je bent hier.

Heb je weleens een persoonlijk dagboek geschreven (nee dat is niet alleen voor vrouwen). Daarin je persoonlijke ambities, dromen, doelen, wensen, verbeterpunten en alles opgenomen. Ik kan me indenken dat als je wil veranderen, als je wil uitgaan van je eigen mogelijkheden, dat je nog nooit of misschien minimaal een stap hebt gezet in die richting. Of misschien ben je al begonnen maar loop je vast.

Lees deze ook even: Luisteren naar je gevoel, hoe doe je dat?

Begin hier met je eigen mogelijkheden

Stap 1:

Schrijf een persoonlijk journaal met (je eigen) mogelijkheden. Graag in positieve vorm. Niet in de zin van ‘Ik wil niet’, maar meer in de zin van ‘Ik wil graag, mijn wens is, ik ga’.

Stap 2:

Pak je agenda en leg het vast, nee geen bullshit, schrijf het op. Maak het tastbaar. Ik weet dat je er onderuit wil komen. alles bij het oude laten dat is lekker makkelijk. Je wil vooruit. Ik help je vooruit. Schrijf het in je agenda. Sporten (3x per week), Eigen bedrijf (1 uur iedere avond), Netwerken (3 x per week minimaal). Wat wil je bereiken. Werk het verder uit en plan het in. Meer liefde in je relatie (geef je partner minimaal 2 x per dag een kus, je kinderen ook, zeg wat vaker ik hou van jou).

Stap 3:

Pas aan wat niet werkt en doe het anders. Ga je op je plaat. Leer ervan. Falen bestaat niet. Mislukken kan niet. Verslagen zijn, misschien. Het is maar wat je er mee doet. Een ezel loopt de derde keer ook wel om die verdomde steen heen als hij geen brilletje nodig heeft. Leer van je eerdere stappen.

Stap 4:

Neem een snipperdag, maar verzaak niet. Tuurlijk is stoppen makkelijk als het moeilijk gaat. Maar hoe moeilijk is het als je stopt. Wanneer jij je bijltje erbij neerflikkert? Dat is het makkelijkste om te doen. Hoe ik dat weet? Dat was ook een van mijn talenten. Nou jij weer. Je verandert alleen door actie te ondernemen. Door doelen op te stellen en na te streven. Door te evalueren, bij te stellen en door te gaan.

Wie heeft ooit gezegd dat het leven makkelijk was, het wordt makkelijk als jij nou eens gewoon zou doen wat jij je in je hoofd haalt.

Lees ook: Wat er in je hoofd rondspookt, maar wat je niet doet!

Helpt dit artikel je vooruit? Kun je zo je eigen mogelijkheden beter gaan ontdekken? Dan zou ik het erg waarderen als je dit artikel wil delen. Zo help je mij meer mensen het maximale uit hun leven te laten halen. En nu aan de slag! Succes – Scott