Op je bek gaan doet pijn!

0
664
Op je bek gaan doet pijn, geluk, maximaal leven, gelukkig leven, gelukkig zijn

Op je bek gaan doet pijn! Ik ga liever met een zinkend schip ten onder dan dat ik een boot bezit dat nooit zal varen. Laten we eerlijk tegen elkaar zijn, die broek die je vorige week gekocht hebt, heb je vast ook niet gekocht om nooit de dragen. Die auto op je oprit heb je dan ook vast gekocht om er nooit in te rijden. De partner die je hebt heb je vast ook niet uitgekozen om daar een leuk leven mee te leiden omdat je liever alleen bent. En je bent vast iemand die een cadeau koopt voor een ander om het nooit te geven. Op je bek gaan doet pijn. 

(Dit artikel is geschreven op 9 januari 2016 en herschreven op 21 februari 2018)

In de brandnetels

Ideeën hebben we allemaal. Sommige ideeën zijn realistisch van aard terwijl andere meer lijken op lang gekoesterde wensen of op de dromen die we nooit hebben durven realiseren en najagen.
Mijn moeder heeft mij meerdere malen verteld dat angst een slechte raadgever is. Waarom ben ik dan toch geneigd om dit de overheersende factor in mijn leven te laten zijn. Mijn tweede moeder, moge zij rusten in vrede, heeft mij er altijd op gewezen mijn hart te volgen. Hoe komt het dan, dat ik dit niet eerder tot mijn stoffige hersencellen heb laten doordringen? Ja ik ben door twee vrouwen opgevoed en ja ik heb een biologische vader gekend. Dat ook hij mag rusten in vrede. Dankbaar ben ik dat hij mij heeft leren fietsen, ik herinner mij dat ik mijn eerste succesvolle half rondje blok (voordat ik met lijf en ledematen in de brandnetels belandde) met hem heb mogen meemaken.

Het is niet mijn intentie om dit een steunbetuiging te laten zijn voor mensen die partners hebben van hetzelfde geslacht. Of mijn trots uit te spreken m.b.t. de opvoeding die ik heb mogen genieten. Waar ik mijn ouders overigens ontzettend dankbaar voor ben. Alle steun, loyaliteit, en onvoorwaardelijke liefde die zij mij geboden hebben, ondanks dat ik soms best een vervelend, verwend en ongeleid projectiel kon zijn. Oké ik was niet alleen maar vervelend.

Lees ook: Vijf tips om je relaties te verbeteren

Initiatief en doorzettingsvermogen

We leren op te staan door te vallen. Ook al weet je het: Op je bek gaan doet pijn. Voorafgaand aan onze grootste successen ervaren we vaak mislukkingen van ongekende en buitensporige proporties. Maar ook hebben we geleerd wat initiatief en doorzettingsvermogen voor ons kunnen betekenen. Toch benadrukken we liever de ervaring dat op je bek gaan pijn doet.
Nee we zijn geen kinderen meer, maar onze overtuigingen hebben we verworven dankzij de ervaringen die ons leven kent.
Wees wie je wil zijn, doe wat je wil doen en wat je hart in geeft en wees je er bewust van dat daar waar je valt, je ook weer op kunt staan. Als je iets echt wil, moet je ervoor gaan en de consequenties accepteren.

De grootste belemmeringen en beperkingen vloeien voort uit wat jij en jou gedachten jouzelf wijs maken.

Het taboe doorbreken.

Daar waar een kind geboren is, zijn er mensen vruchtbaar bezig geweest. Daar waar een huis staat, waren eerst een kale vlakte en een idee. In die fabriek waar nu de nieuwste energiezuinige auto’s op een duurzame manier ontwikkelt worden, lag eerst een hoop oud ijzer en zorgden de schoorstenen, of willekeurig gelanceerde uitlaatgassen van medewerkers, voor luchtvervuiling. Daar waar Apple is was ooit een ambitieuze jongeman die Steve heette bezig in een garage om zijn ideeën vorm te geven. Bij Starbucks is, verkochten ze ooit koffiebonen en theebladeren, voordat Mark Schulz langs kwam met zijn wilde plannen om er een compleet andere draai aan te geven. Waar dansen ooit taboe was, kwam een man met een dikke vetkuif langs om het eens even anders te gaan doen. Helaas heeft hij al heel lang geleden het gebouw verlaten.

Ooit was er een toilet dat niet meer was dan een gat in de grond waarin je al je geurige en kleurige behoeften kon doen, op sommige plekken is dit nog steeds. Mocht je deze tegenkomen ergens dan wens ik je alvast een fijne behoefte!

Je hebt altijd een keuze

Daar waar ik sta, stond ik een jaar geleden ook, 30 kilo zwaarder, veel minder ambitieus, te zeiken over mijn situatie, uiterlijke verschijning en gemoedstoestand waarvan ik dacht dat ik deze niet kon veranderen. Waar jij nu staat heb jij een keuze. Waar jij je nu bevindt heeft een ander zich ook vast al eens bevonden, maar niet op jou unieke manier. Er is natuurlijk maar 1 jij! Jij maakt jou leven, of je dat nu leuk vindt of niet. Wat doe jij ermee? – Scott Vinke