Van Waarde.

0
638
Geldboom, geldboompje, rijkdom, rijk zijn, rijk worden, van waarde, waardevol, dankbaarheid

Als je nadenkt over het woord Waarde. Het prijskaartje dat je ergens aanhangt omdat je het belangrijk vindt. Wat is er voor jou dan daadwerkelijk van waarde? Wat is iets dat je hebt, of hebt gehad wat je waardevol vindt? Dit artikel is geschreven op 19 februari 2016 en aangepast op 14 maart 2018. 

Dankbaarheid is kracht

Dankbaarheid is vaak een gegeven iets. Sommige mensen staan vaker stil bij waar ze dankbaar voor kunnen zijn dan anderen. Dankbaarheid maakt ook dat je daaruit kracht kunt putten.
Dus wanneer je inziet wat van waarde is voor jou, maakt dat je daar je dankbaarheid aan kunt koppelen.
Ga voor jezelf eens na waar je dankbaar voor bent in je leven.

Hebben, hebben, hebben

Ik heb wel eens mensen gesproken die voor zichzelf volledig vastliepen. Men zag niet wat men om zich heen had en wat zich reeds in hun leven bevond. Men was alleen bezig met het vergaren en verkrijgen van allerlei verrijkringen waarmee men zichzelf rijker, belangrijker, meer geliefd voelden.

Lees ook: Het maximale leven waar iedereen naar zoekt

Echte rijkdom is het besef dat je niets nodig hebt om rijk te zijn.

Neem van mij aan dat dit slechts een schijn is. Het constante bezig zijn met alles maar hebben en bezitten. Echte rijkdom is het besef dat je niets nodig hebt om rijk te zijn. ‘Scott dat is bullshit wat je nu zegt’. Tuurlijk zonder dak boven je hoofd, eten in je koelkast en een bed om in te slapen ben je ook nergens (o ja en wifi hebben we ook nodig natuurlijk). In de basis heeft iedereen zijn of haar plek om te zijn, of degene staat op standje ‘overleven’. Om wel die eigen plek te creëren. Dus voor nu kijk eens naar je wat je bezit en voel je rijker dan dat je bent.

Persoonlijk vind ik het heel waardevol dat ik mijn eigenheid heb, dat ik mag zijn wie ik ben omdat ik een keus heb. Van daadwerkelijke waarde voor mij zijn ook de mensen om mij heen die ik lief heb. Die mij waarderen om wie ik ben.

Wat is er voor jou van waarde? Wat is jou rijkdom? – Scott