Wat er in je hoofd rondspookt, maar wat je niet doet.

0
388
Wat er in je hoofd rondspookt, wat je niet doet, nadenken, overdenken, peinzen, piekeren, genieten, uitzicht, bergen, koud

‘Herken je dit?’ In je hoofd heb je het al 1000 keer verteld, herhaald, uitgetest, voorspeld wat de reactie van de ander zou zijn op je gedachte of je idee uitgevoerd. Je hebt al een miljoen keer ontslag genomen, een gouden plak gewonnen bij het wereldkampioenschap paal klimmen en de lekkerste biefstuk aller tijden van de barbecue gehaald.

Je hebt het gedacht. Maar je hebt het nooit uitgevoerd of uitgesproken. Wat zal er gebeuren denk je wanneer het alleen in je hoofd blijft zitten. Ja inderdaad hoogstwaarschijnlijk helemaal niets. Welke opties heb je? Het uitspreken van je gedachten, ideeën, frustraties is een mooi begin.

Ook interessant voor jou: Mijn beste tips om nieuwe doelen te stellen!

Wie zijn of haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt zal blij zijn wanneer de boer niet aan het werk is

Wie zijn of haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt zal blij zijn wanneer de boer niet aan het werk is. Waar je mee blijft lopen, dat zal altijd in je hoofd rondspoken. Wellicht is het een idee om jezelf eens wat ademruimte, wat frisse wind te gunnen. Natuurlijk bestaat er een kans dat je idee niet uit de verf komt of dat de boel in de soep loopt. Maar waar je geen soep maakt valt er ook geen soep te eten. Dus er bestaat een kans dat je plan slaagt, dat je eindelijk eens je zin krijgt, dat je loonsverhoging krijgt, het wereldkampioenschap paal klimmen wint of zelfs die grandioze biefstuk van de barbecue tovert.

Hoe ga jij ervoor zorgen dat je plan slaagt? En hoe ver ben jij bereid om te gaan? De keuze is aan jou.

Lees ook: De zoektocht waar we onszelf allemaal in herkennen.

ereader