Wat is Life Coaching?

0
457
life coaching, wat is life coaching, life coach, life coach enschede, scott vinke life coach, welzijn coach

Wat is Life Coaching? Life Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Sommige van jullie zullen vast denken, wat een hoop gezwam. Waarom zou je nu een life coach nodig hebben? En gelijk heb je. Een goede life coach kost over het algemeen aardig wat geld om in te zetten. En help jou je leven te verrijken. Je wordt er in de portemonnee ook armer van. Vooral als je belastingvoordeel kan behalen met het geld wat je spendeert aan een Life Coach. Uitval met burn-out verschijnselen of depressie zijn over het algemeen goedkoper.

Life coaching voor werkgevers

En voor werkgevers is het al helemaal niet intressant om een coach in te huren. Ik bedoel je hele team bij een life coach neerplanten omdat het kan zorgen voor betere onderlinge communicatie doordat life coaching ook kan helpen om bepaalde spanningsvelden en patronen te herkennen en te doorbreken. Wat maakt dat er over onderwerpen gesproken kan worden waarover collega’s met elkaar in de clinch liggen.

Een medewerker met uitvalverschijnselen door ziekte vanwege psychische klachten bijvoorbeeld, laten we ook wel een paar maanden in de ziektewet zitten. Want stress en spanning is goed voor de werknemer. Werknemers presteren immers beter wanneer je onder druk staan (dat klopt inderdaad, als er niet zoveel druk op de ketel staat dat die niet ontploft).

Waar helpt Life coaching nu echt bij?

Life Coaching helpt mensen om te bekijken waar ze staan in hun leven, wat ze willen bereiken en waar ze naar toe willen. Bij wat is de situatie nu, hier in het heden en wat is de verlangde toekomst. 

Life coaching richt zich vrij weinig op wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Tenzij vroegere levenservaringen in de weg staan van het uiteindelijk beoogde doel, resultaat of antwoord op het vraagstuk.

Optimale levenskwaliteit

Er wordt gestreefd naar een optimale levenskwaliteit, met ruimte voor het vervullen van de diepste wensen en verlangens. En we weten allemaal prima te omschrijven waarom we bepaalde stappen in ons leven nog niet gezet hebben. Life coaching slaat een brug tussen denken en doen. En tussen dat wat je wenst te bereiken en daadwerkelijk in actie komen.

Gerelateerd: We zijn allemaal resultaatgericht, maar helpt het ons?

Life Coaching werkt voor normale mensen zoals jij en ik die prima in staat zijn om hun eigen vraagstukken te beantwoorden, doelen te stellen en wensen te verwoorden. Tevens bestaat Life Coaching voor mensen die worstelen met normale alledaagse problemen van het leven. Wat belangrijke punten tijdens een traject zijn: inzicht verkrijgen, verlangens verwoorden, weten wat er wel goed gaat, blokkades uit de weg ruimen, resultaten boeken, de touwtjes zelf in handen nemen en verder komen in het leven. Dat is wat telt bij life coaching.

Uiteindelijke resultaat

Samen onderzoeken we jou waarden en overtuigingen. Het uiteindelijke resultaat is jou verantwoordelijkheid. Samen streven we naar een zo mooi mogelijke uitkomst passend bij jou! Wat dus inhoud dat je bereid moet zijn om met jezelf aan de slag te gaan en onder andere persoonlijke actieplannen en doelstellingen maken hier onderdeel van uit. Hoever jij hiermee komt is afhankelijk van jou eigen inzet.

Gerelateerd: Hoe wordt je gelukkig?

Je kunt een life coach inschakelen om o.a. een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd, op tijd ontspannen, om een goed zelfvertrouwen te creëren, talenten en vaardigheden te ontwikkelen, relaties te verbeteren en positief naar de toekomst kunnen kijken.

Nog niet overtuigd? Of meer weten? Stuur dan een mailtje naar info@scottvinke.nl. Dan zal ik spoedig contact met je opnemen.