We zijn het allemaal: Resultaatgericht!

0
603
We zijn resultaat gericht! resultaten willen, hard werken, harder werken, door werken, extra opdrachten, eigen bedrijf, bedrijf, baas, directeur, werken

We zijn resultaat gericht! In alles zie je het terug. We zijn resultaatgericht. Als we solliciteren op een baan, dan willen we die baan hebben. Wanneer we onze zuurverdiende spaarcenten op de bank zetten met de intentie om een huis te kopen en die spaarcenten als aanbetaling willen gebruiken bijvoorbeeld. Maar ook als het gaat om studeren. We zijn deelnemer in een studietraject met als beoogde en misschien wel verwachte resultaat dat we zullen slagen. Of we schrijven ons in voor een dating website om een partner te vinden waar we al heel lang naar op zoek zijn. Misschien willen we een bedrijf beginnen dat als resultaat zal hebben dat het winstgevend zal zijn. Althans dat hopen we.

Dit artikel is geschreven op 12 januari 2016 en herschreven op 22 februari 2018.

Een resultaat is niets anders dan een uitkomst van een proces waar je jezelf voor in hebt gezet.

Maar dat resultaatgericht zijn brengt ons soms nergens.

Maar niet altijd is het uiteindelijk resultaat dat wat je ervan verwacht had. Misschien heb je de baan wel niet gekregen. Misschien heb je een andere functie gekregen. Wellicht dat het huis waar je voor gekozen hebt niet het eerste huis was dat je voor ogen had en waar je je zinnen op had gezet. Of heeft er zich iets voorgedaan waardoor je je spaarcenten voor iets anders hebt moeten aanspreken. Je kiest gedurende je studie er toch voor om te switchen omdat een andere studie beter bij je past. Je komt misschien niet je partner tegen om die datingwebsite maar een vriend of vriendin voor het leven. Misschien is je bedrijf niet winstgevend maar draai je quitte, al geeft het niet omdat je doet waar je je goed bij voelt en je kan je rekeningen er van betalen. Ach waarom zou je dan meer willen.

Lees ook: De beste tips voor blijvende verandering!

Mijn tip voor jou!

Het punt is eigenlijk dat we zo bezig zijn met de uitkomst die we verlangen, verwachten, waar we op hopen. We zijn zo resultaatgericht, dat we vergeten te genieten van de weg die leidt tot dat resultaat. Onderweg komen we zoveel dingen tegen, obstakels,verlies, kleine overwinningen en grote successen. We boeken progressie maar we vergeten het te vieren. We zijn geneigd iets ‘kleins’ niet te zien omdat we te veel bezig zijn met wat er uiteindelijk zal zijn. Met wat we uiteindelijk gecreëerd, neergezet of bereikt willen hebben.

Mijn tip van vandaag: geniet wat meer van het proces, leer op je weg er naartoe. Sta open om fouten te maken en om nieuwe dingen te ontdekken. Het maakt niet uit wanneer het wat langer duurt om daar te komen waar jij graag wil zijn.

Verlangen en hoop leiden tot energie en motivatie

Zolang je iets verlangt of ergens op hoopt zorgt dat voor de energie en motivatie die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dat huis dat je wil kopen, die baan die je wil hebben, dat diploma dat je wil behalen of die partner waar je naar verlangt. Maar wat als je dat dan uiteindelijk hebt? Dan ga je op zoek naar een nieuw verlangen, naar een nieuwe bezigheid om daarin resultaat te behalen. Waarom zou je dan niet genieten van de weg die je daar naartoe brengt?

Lees ook: De reden dat je nooit zal veranderen.

Ik ben heel benieuwd wat dit artikel voor jou betekent. Ga je anders tegen dingen aankijken, ben je het met me eens of niet? Heb je een vraag of een opmerkingen? Plaats dit vooral in de reacties.