Het leven begint aan het eind van je comfortzone

0
1037
Het leven begint aan het eind van je comfortzone, afrekenen met comfortzone, hoogtevrees, hoogte vrees

Het leven begint aan het eind van je comfortzone

Je alleen maar focussen op je kracht en waar je goed in bent, dat kan je in de eerste instantie ontzettend helpen. Maar tegelijkertijd beperk je jezelf ook. Omdat je je afsluit voor alles wat buiten je comfortzone ligt. En je groeit het meest door de dingen die je moeilijk of lastig vindt. 

Het is verleidelijk om alleen maar te doen waar je je comfortabel bij voelt

Verleidelijk hoor, om alleen maar te doen waar jij je goed bij voelt. Het is gemakkelijker. Je kent het, weet wat je moet doen, wat er van je verwacht wordt, wat je van jezelf verwacht. Je beperkt daarmee de grotere uitdagingen die buiten je eigen vermogen ligt. En daarmee beperk je jouw mogelijkheden om te groeien.

Het leven begint aan het eind van je Comfortzone.

Je comfortzone mag voor jou dan wellicht belangrijk zijn, maar het is niet per definitie zo dat het belangrijk is. Als je een droom hebt, een missie in je leven, iets wat belangrijk is voor jou in jou leven, dan zou je comfortzone niet eens iets moeten zijn dat je overweegt.

Lees ook: Hoe komt het dat sommige mensen succesvol zijn?

Stel jezelf de juiste vragen

Het begint bij het stellen van de juiste vragen. Wat is er noodzakelijk voor mij om op te komen dagen en me te ontwikkelen op dat gebied? Ongeacht waar ik me comfortabel bij voel. Het op je eigen kracht gebaseerde beweging. Dat doen waarvan jij weet dat jij er goed in bent, maakt dat je zelfvertrouwen en zelfinzicht groeit op dat gebied. Maar je beperkt jezelf dan heel erg om je verder te ontwikkelen op andere gebieden. Je hebt altijd wel een doel, een missie, een droom of wens om jezelf te ontwikkelen op een ander gebied waar je eigenlijk (te) weinig van af weet voor je gevoel. Het focussen op dat waar je goed in bent is naar mijn inzicht dan ook niet realistisch.

Je bent goed genoeg, toch is er altijd ruimte voor verbetering, Groei!

Wat belangrijk zou moeten zijn is je doel, je droom, de wens om jezelf verder te ontwikkelen. Ook in de gebieden waar je weinig weet van hebt. Of waarvan je het gevoel hebt dat er daar voor jou nog iets in te behalen valt wat raakvlakken heeft met je doel, wens of droom. Jouw comfortzone zou nooit het effect moeten hebben dat je maar iets laat omdat je het gevoel hebt dat je daar niet goed genoeg in bent. Of dat jezelf niet goed genoeg vindt.

Ook interessant: Theory of everything – Film Recensie

Verlegging van het oriënteren buiten mijn comfortzone

Ik dacht ook nooit dat ik mensen zou kunnen bereiken met mijn persoonlijke missie. Al mijn lezers en contacten helpen en ondersteunen zodat zij het maximale uit hun leven kunnen halen. Mijn doelgroep verbeteren. Een denderende internetpagina opzetten met ontzetten veel lezers per dag. Geld verdienen met online content.

Het leven geeft je uitdagingen, ga ze aan!

Het leven geeft je uitdagingen om te overwinnen, het hoofd te bieden. Veel van die uitdagingen bevinden zich buiten het gebied waar jij je zeker over voelt. En van die uitdagingen bereik je het meest wanneer ze zich buiten je comfortzone bevinden. Als je er voor kiest om daar niets mee doen, doordat je bevriest, niet weet hoe te handelen, verdiep je dan in de materie. Kijk hoe je het dan wel zou kunnen doen.

Zo heb ik bijvoorbeeld mijn hostingpartij ingeschakeld mij verder te helpen in mijn online marketing. Het verbeteren van mijn website. Ik heb een plug-in geïnstalleerd dat mij helpt bij mijn zoekmachine optimalisatie. Daarnaast heb ik mensen binnen mijn netwerk benaderd om samenwerkingen aan te gaan om elkaar te helpen groeien. Ik kijk films en lees boeken om mezelf een stap verder te brengen dan dat ik had verwacht te kunnen komen. Er is wereldwijd genoeg informatie voor jou beschikbaar dat jou ook verder kan helpen in jouw persoonlijke missie.

Lees ook even: 10 tips voor een gelukkiger leven

De ambitie om te leven helpt ons verder om te floreren, om ons te bewapenen en te groeien in onze persoonlijke missie

Doe wat het meest moeilijk is

Doe wat het meest moeilijk is en wen eraan, dan hoef je niet meer aan je comfortzone te denken. Het gaat erom wat noodzakelijk is om jouw missie te dienen. Waarin jij gelooft, waarvoor jij geboren bent, dat is je missie. Je belang om uit te dragen naar de wereld. Ieder moment, iedere dag heb jij de mogelijkheid om nieuwe dingen aan te leren. Hoe groei je in je missie? Door jezelf continu te blijven ontwikkelen. Ook al geneer of schaam je je voor dat wat je aan het doen bent. Ook al voelt het ongemakkelijk. Wees consistent en groei.

Leerzaam: 12 fantastische tips om beter te kunnen slapen!

Leer consistent je boodschap uit te dragen

Wees dagelijks bezig met je missie. Jouw boodschap voor de wereld. Draag hem dagelijks uit, praat met mensen, zet het op social media. Neem contact op met je netwerkpartners, ga mogelijke samenwerkingen aan, zoek een mentor op vakgebieden die je niet beheerst, of waarin je je wil ontwikkelen, vergroot je boodschap, draag je boodschap uit, pas je boodschap aan, kijk naar wat de vraag is en vergroot je bereik. Wat wil je echt bereiken?

Gebruik ieder moment dat tegenvalt als leermoment, een springplank om je op af te zetten.

Onderzoek je missie voorbij wat jij denkt dat haalbaar is. En zet een paar stappen terug, kijk waar je nu bent en onderzoek de stappen die voor je liggen. Het maakt niet uit wat mensen ervan vinden. Sommige mensen kunnen zich vinden in je boodschap, sommigen niet. Gebruik het als leermoment. Gebruik het leermoment als springplank. Ook dat maakt dat je kunt groeien.

Steeds leuker leven?: Steeds leuker leven – Jelle Hermus – Het boek van 2018!

Ben je echt eerlijk tegen jezelf?

Kennen mensen de persoon die jij echt bent? Wat ons een comfortabel gevoel geeft, is het gevoel van acceptatie. De acceptatie voor anderen ligt in de overeenkomstigheid met de verwachtingen die zij van jou hebben. Of van de maatschappij. Als iemand net iets anders is, zegt of doet, kan dat zorgen voor een hoop kritiek of nare opmerkingen. Maar ook voor een breed scala aan positieve reacties en ondersteuning. Het respons op het uitdragen van dat wat jou uniek maakt, is extremer. Je geeft jezelf bloot, dat voelt niet comfortabel voor je. Dat snap ik. Daar waar je jezelf bloot geeft bestaat er een mogelijkheid dat mensen op jou gaan schieten en dat ze je afknallen. Wellicht dat dat is wat jou een ongemakkelijk gevoel geeft en dat dat je remt.

Het gaat erom dat je eerlijk bent of je leven overeenkomstig is met hetgeen wat jij in de toekomst wil bereiken. Wat is dat waarmee je moet stoppen? Waarmee moet je starten? Wat zou je moeten veranderen om dat te bereiken? Wat zou jouw toekomstige zelf jou adviseren om het leven te kunnen leiden dat je wenst? Welke punten zou je moeten aanpakken?

Helpt dit artikel je tot nieuwe inzichten? Ga jij de punten uit dit artikel gebruiken als springplank om hogerop te komen? Deel dit artikel dan! 

Lees ook eens een boekrecensie: Durf! Een inspirerend boek – Seth Godin

Liever een ander topartikel: Meer vrijheid in je leven, deze tips helpen je!