De kracht van een compliment

0
664
de kracht van een compliment, compliment, complimenteren, een goed woordje, positief compliment, goed gevoel, blij worden, iemand blij maken, geef eens een compliment, de waarde van een compliment, waarom is complimenteren belangrijk, waarom is een compliment belangrijk

De kracht van een compliment. Waarom is het geven van complimenten belangrijk? De kracht van een compliment is dat iemand zich meer gewaardeerd kan voelen. Meer waardevol. Men raakt meer gemotiveerd en krijgt meer dingen gedaan. Maar wat is nog meer de kracht van een compliment?

Verandering

Het geven van complimenten van vaste waarde moeten worden in je dagelijkse leven. Dat je ervoor zorgt dat het constant blijft. Het moet een ‘normale’ gang van zaken zijn. Zonder dat je er echt nog bij stil gaat staan. Echter is het wel belangrijk om te plannen! Reserveer er tijd voor want anders krijg je gemakkelijk een terugval naar je oude gewoonten. Dit geldt eigenlijk voor iedere verandering die je wil aanbrengen in je huidige leefsituatie. De verandering moet geïntegreerd worden in je dagelijkse bezigheden. Zodat het onderdeel gaat uitmaken van je vaste structuur.

Ook interessant: Iedereen om me heen heeft het voor elkaar!

Wat mij echt aan het denken zette van de week, is dat men de veranderingen waarneemt en mij bewust maakt van het feit dat het voor hen ook zichtbaar is. Maar minstens net zo belangrijk, zijn de complimenten die ik krijg. Die complimenten zijn voor mij persoonlijk een drive om door te gaan met de dingen waar ik me goed bij voel en waarvan ik energie krijg. De dingen die maken dat ik positief in mijn leven kan staan. Die complimenten maken dat ik mij gewaardeerd, gehoord en gezien voel.

Hoe werkt het?

Door een ander te complimenteren, een compliment te geven, geef je die ander net dat stukje waardering, de motivatie om te blijven focussen, om te doen wat er gedaan moet worden. Het is vaak zo dat mensen eerder aangeven wat er niet goed is, wat er niet klopt, welke competenties je niet hebt of wat je zou kunnen verbeteren. Stel jezelf deze vragen eens: Ben jij iemand die kritisch is, of ben jij degene die juist complimenten geeft? Welke van die twee dingen staat het dichtst bij jou? En wil je zo blijven, of wil je er verandering in brengen?

Nu is het belangrijk om te weten dat kritiek soms afbreuk kan doen aan iemands zelfbeeld over hoe hij/ zij zichzelf en zijn/haar gedrag of handelen in bepaalde situaties ziet. Kritiek is niet erg zolang jij het maar subtiel kunt brengen zonder een ander te kwetsen.

Het geven van een compliment

Complimenten geven maken dat iemand zich gehoord, gezien en gewaard kan voelen en maakt dat deze persoon de mogelijkheid heeft om te groeien. Complimenten maken dat iemand zich goed voelt over zichzelf of hetgeen waar hij/zij mee bezig is. Daarbij zijn complimenten vaak een extra stimulans om nog meer te investeren en tijd te steken in datgene waar je een compliment over krijgt.

Als jij eens iets meer complimenten geeft dan lever jij een bijdrage aan het positieve gevoel van de ander, de ander zal zich richting jou opener opstellen. Doordat jij degene benadert met een positieve energie, zal die positieve energie ook op jou reflecteren.

Gerelateerd: Soms kun je toch zo ongelooflijk kwaad zijn.

Tot slot:

Heb je vragen of opmerkingen m.b.t. dit onderwerp neem dan contact met mij op door je reactie onder dit bericht te plaatsten. Vergeet niet dit bericht te delen als je denkt dat het iemand kan helpen of wanneer je vind dat deze blog van waarde is voor anderen om te lezen.