Het maximale leven waar iedereen naar zoekt

0
609
gelukkig, gelukkig zijn, gelukkig worden, maximaal leven, zoeken, zoektocht, het maximale leven waar iedereen naar zoekt

Het maximale leven waar iedereen naar zoekt. Het maximale leven! Of het nu de zoektocht is naar het eigen geluk, of de zoektocht naar het verbeteren van je eigen levenskwaliteit. De zoektocht naar de ultieme liefde. Of de maximale balans tussen werk en prive. Wellicht de zoektocht naar het meest mooie wat je ooit zult maken of meemaken in je leven. We zoeken allemaal wel naar iets. Naar antwoorden, uitdagingen, nieuwe vragen. ZOEKT EN GIJ ZULT VINDEN. Je bent op de goede weg. Ook al loopt het pad niet rechtstreeks naar de plek waar je uit wil komen. Je gaat eruit komen. Vergeet niet onderweg een paar nieuwe schoenen te kopen. Want schoenen verslijten op de kilometers die je loopt. En als je met de auto bent, vergeet dan niet te tanken. GENIET VAN JE REIS. 

De zoektocht naar het maximale leven

Ik zie het leven als een grote zoektocht. De allergrootste vraag die steeds weer de kop op steekt ‘Hoe kan ik het maximale uit mijn leven halen’? Met bijkomende vragen als: ‘Hoe kan ik in alles wat ik doe, vind en zeg, gelukkig zijn’. ‘Hoe krijg ik dat wat ik wil voor elkaar’. Bijvoorbeeld ‘Hoe behoudt ik betere relaties, hoe vind ik mijn passie, hoe blijf ik in mezelf en mijn idee geloven als alles tegenzit, hoe word en blijf ik gemotiveerd om door te gaan, hoe weerhoudt ik mezelf ervan niet in een sleur te belanden en op de automatische piloot door te gaan, hoe krijg ik meer vrije tijd’. Iedereen kan er voor zichzelf vast een vraag uithalen waarin hij of zij zichzelf kan herkennen.

Met zoeken alleen kom je niet verder, onderneem actie.

Het antwoord niet kunnen vinden

Een zoektocht kan je als belemmerend ervaren wanneer je het antwoord niet kunt vinden. Wanneer je bijvoorbeeld het maximale leven niet kunt ontdekken. En het wordt pas echt frustrerend als je geen uitweg meer ziet. Je hebt een probleem/een obstakel en je wil ten koste wat het kost dit oplossen. Want je weet het: ‘Op je bek gaan doet pijn’.

Waarom zijn we wie we zijn? Waarom doen we wat we doen? We zijn allemaal uniek met allemaal onze eigenaardigheden en vaardigheden. Allemaal zijn we op zoek naar onze rol in deze wereld. Sommige mensen hebben hem ‘naar wat wij zien’ gevonden, anderen worstelen net zo met dit vraagstuk als wij.

Waarom ben je hier?

Hoe komt het dan dat de een wel een antwoord lijkt te hebben en de ander (soms zelfs wanhopig) op zoek is naar antwoorden en deze maar niet lijkt te vinden. Het heeft naar mijn mening allemaal te maken met waarvoor we hier zijn. Iedereen op deze aarde heeft een doel, een lot, iets te vervullen waarom hij of zij hier is. Dat klinkt alsof dit in een heilig schrift is opgenomen of alsof het erg zweverig klinkt. Toch? Ik vraag je om even na te gaan: Waarom ben je hier? Wat heeft ervoor gezorgd dat je dit bericht leest? Je bent op zoek naar iets, een stukje ontspannen lezen, of misschien op zoek naar jou missie in dit leven. 

Wellicht naar iets anders. Alles wat op deze website staat heb ik voor je geschreven om je te ondersteunen bij jou zoektocht naar het ‘maximale leven’. Jij wil uit je leven halen wat het te bieden heeft en ik heb exact dezelfde wens. De informatie die ik hierover te weten kom deel ik graag met jou om je verder te helpen. Ik help andere mensen graag groeien, zichzelf ontwikkelen en zie men graag boven zichzelf en eigen verwachtingen uitstijgen.

Boven jezelf uitstijgen, meer presteren

Ik denk dat mensen alleen maar boven zichzelf kunnen uitstijgen wanneer ze zich bewust de vragen stellen, zoals wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn levensdoel, of hoe kan ik meer uit mijn leven halen.  En ik denk dat dat een prima uitgangspunt is voor de opstart van jou maximale leven. Bekende mensen uit het verleden en heden (Steve Jobs, Siegmund Freud en een heel scala aan andere bekenden) hebben zich o.a. deze vragen afgevraagd en zijn tot de conclusie gekomen dat ze wat te bereiken hadden, ze wilden iets doen met hun leven. Niet zozeer omdat het hun nalatenschap is voor de wereld (hoewel dat soms ook een rol kan spelen). Maar meer omdat ook zij alles in het leven wilden ervaren wat het leven hen te bieden had.

En dat kun je alleen door je eigen vragen bewust te onderzoeken en jezelf er mee te confronteren. En dan ga je op zoek naar antwoorden. Ergens op deze site zal je artikelen lezen die je vraagstuk verder kunnen behandelen. Staat deze er niet bij dat verzoek ik je mij te mailen: info@scottvinke.nl, wellicht dat ik je vraagstuk, je zoektocht in een blog kan behandelen om je verder op weg te helpen.

Gerelateerd Artikel: Hoe wordt je gelukkig?