Hoe het komt dat mensen succesvol zijn en anderen niet

0
1115
succesvol, succes, succes behalen, succesvol worden, succesvol zijn, Hoe het komt dat mensen succesvol zijn en anderen niet

Hoe het komt dat mensen succesvol zijn en anderen niet. Succesvol zijn. Dat is een breed begrip. Voor de meesten zal inhouden dat je vrij bent om zelf te bepalen wat je doet op welk moment. Dat je financiële situatie meer dan gezond is en zo ook je mentale en fysieke gezondheid. Dat je niet te kampen hebt met ziekte, emotionele onrust, stress en verdriet. Waar de een zo erg succesvol is, is de ander dat niet. Hoe komt het dat sommige mensen succesvol zijn en anderen niet. De definitie van succes is het geslaagd afronden dan wel tot een gewenst resultaat komen.

Mensen die het volgens velen eigenlijk niet verdienen succesvol te zijn.

Er zijn mensen die alles goed voor elkaar hebben, maar er ontzettend weinig voor doen. Het gaat ze voor de wind en ze voelen zich de koning te rijk. Sommigen van hen zijn zelfs met een zilveren lepel opgevoed. Het is ze aan komen waaien. Maar ze behandelen andere mensen als oud vuil. Deze mensen zijn voornamelijk op zichzelf en hun zelfverrijking gericht. Niet zozeer op wat daar omheen gebeurd. En de vooruitgang die ze geboekt hebben, dat komt vanuit het onweerstaanbare verlangen om te groeien om vooruit te gaan in het leven. Ondanks hun tekort aan normen, waarden, waardering en dankbaarheid. En vaak komen deze mensen toch aan de top!

Lees ook: Het boek dat leidt tot een betere financiële situatie – Money Master The Game

Mensen die het verdienen en succesvol zijn

Mooier zijn de verhalen van mensen die het verdienen succesvol te zijn. Bijvoorbeeld een man (Brendon Burchard) die opgegroeid is in een arm gezin. Iedere maand moesten zijn vader en moeder iedere cent weer bij elkaar leggen om het eten op de tafel te kunnen zetten. Er was 1 winter waarbij zelf de energie rekening niet betaald kon worden. Die man is nu High Performance Coach en verdient miljoenen. Hij helpt nog steeds iedere dag mensen, ook zij die hem niet kunnen betalen, aangezien hij erg prijzig is, om op het top van hun kunnen te presteren.

Hij is ook dat is niet zonder slag of stoot succesvol geworden. Ten eerste had hij geen scholingsmogelijkheden. Hij heeft zichzelf ontwikkeld door het vinden van de juiste mentoren. De juiste voorbeelden. En geef hem eens ongelijk. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Het eerste bedrijf dat hij is gestart ging failliet. Voor hem was de urgentie tot succes, en de motivatie om andere mensen te helpen zoals zijn gezin de push die hij nodig heeft gehad om door te zetten. Om zijn visie verder door te ontwikkelen en zijn bedrijf door te zetten.

Ook interessant: Op je bek gaan doet pijn!

Werken om je doelen te behalen

Waarom is het dat iemand zulke goede normen en waarden heeft. Ethisch verantwoord bezig is. Zich houdt aan alle regels en wetten en nauwelijks vooruitkomt in het leven. En waarom zijn er drugsbaronnen die in gigantische huizen kunnen wonen en dure auto’s kunnen rijden. Als jou verlangen naar succes toch net zo groot is als dat van hen zou jij toch ook moeten kunnen slagen?

Laat me je wel vertellen dat de mensen die slagen wel hun business helemaal tot in detail hebben uitgewerkt. Ze weten van de import tot de export, van de productie tot de levering. Het begin tot het einde. Ze blijven op om hun plannen te concretiseren en verder uit te werken. Sommige mensen dromen van een gelukkiger leven. Zij creëren die.

Het zijn zij die het heft in eigen hand nemen. Hun eigen route plannen, hun eigen gevoel en verstand volgen waarvan uiteindelijk de plannen slagen. Er is een urgentie, wat hen drijft het uiterste uit henzelf te halen om te top te bereiken. Ze onderzoeken, experimenteren, evalueren en beginnen van vooraf aan. Net zo lang tot hun plan slaagt.

Wanneer wij dromen, zijn zij wakker en werken ze aan hun doelen i.p.v. te dromen. En waar zij falen, leren zij, staan ze op en gaan ze door. Consistent en met een level van toewijding waar menigeen van ons zich voor zou schamen.

Ook een tof artikel: Meer vrijheid in je leven, deze tips helpen je!

Van laaggeschoold naar hoogopgeleid

Met ontzettend veel bewondering heb ik de afgelopen 25 jaar een persoon meegemaakt die vanaf de basisschool op een van de laagste niveau’s van de middelbare school geplaatst werd (ondanks zijn toch wel aanwezige kwaliteiten, scoorde hij waarschijnlijk laag op de CITO- toets). Hij is altijd dankbaar voor hetgeen wat hem gegeven is.

Ik heb hem nooit horen klagen over zijn leven of over hoe oneerlijk de wereld is. Hij had een droom, een passie een missie. Hij moest en zou tot de universiteit doorgaan. Vanuit het VMBO is hij doorgestroomd naar de HAVO, vanuit de HAVO naar het HBO en van daaruit naar de Universiteit. Een aantal jaar geleden is hij afgestudeerd.

Wat hem daar gebracht heeft? Naar mijn inzicht zijn ontzettend indrukwekkende discipline en inzet. Alles zou wijken voor zijn missie om universitair te studeren. Hij had wel tijd voor zijn vrienden en voor wat hij op dat moment belangrijk vond in zijn leven. Daar maakte hij tijd voor. Toch wist hij prioriteiten te stellen en zijn eigen grenzen te bewaken. Hoewel afleidingen meestal wel in de buurt waren. Altijd heeft hij vrijwillig gewerkt, zijn leven lang eigenlijk. En wanneer je hem ziet of spreekt merk je dat hij dankbaar is voor alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt.

Ook interessant: Betere prioriteiten stellen? Begin hier!

Succes is voor iedereen anders

Als je dit zo leest duurt de weg naar succes wel heel erg lang. De voorbeelden in dit artikel dienen als inspiratie voor jou persoonlijke weg. Niet als meetinstrument. Succes wordt door eenieder met verschillende maten gemeten. Wat succes voor jou inhoud, is niet hetzelfde als wat dat voor mij inhoud.

Lees ook: Durf! Een inspirerend boek – Seth Godin

Hoe wordt iemand succesvol?

Als je een echt wezenlijk urgent verlangen hebt, de honger naar succes. Dan zal je op alle mogelijke manier proberen je succes te behalen. Het is het gevoel te moeten slagen, dat je verder drijft dan waar jij je comfortabel bij voelt. Je weet dan dat er geen optie is tot falen. Zelfs als je faalt ben je altijd capabel om te zien dat het geen falen is maar een leermoment.

Wees altijd bereid om te leren

Je bent bereid om te leren, nou niet alleen bereid. Je wil leren, groeien en je ontwikkelen. De noodzaak van die groei en progressie zie je in.Wil je echt succes behalen dan moet je jezelf emotioneel, spiritueel, geestelijk en lichamelijk helemaal ontleden. Jezelf begrijpen tot in detail. Wie jij bent als persoon, wat je drijfveren zijn, waar je uit wil komen, welke doelen je wil behalen, welke waarden jij hebt, die je wil laten zien en uitdragen naar de rest van de wereld. Je eigen unieke persoonlijkheid. Een mens is nooit uitgeleerd. Niet als je 30 bent, niet als je 50 bent, niet als je 80 bent. Nooit niet.

Erg leerzaam: Die ene persoon die energie kost

Wat me opvalt aan succesvolle mensen

Wat me wel opvalt is dat wanneer je succesvolle mensen echt gaat volgen, dat de meeste mensen die echt al jaren op hun top draaien omdat ze het geheim ontdekt hebben, dat ze niet tot hun pensioen doorwerken, maar totdat ze overlijden. Omdat zij werken vanuit hun levensmissie, vanuit hun passie, dankbaarheid en kracht. Vanwege de unieke vaardigheden en talenten die zij de wereld bieden vanuit hun eigenheid.

Kort artikeltje lezen: Wat doe jij met jou idee?

Wil jij succesvol worden?

Wat als je vandaag met jezelf een gericht afspraak zou gaan maken om jezelf eens compleet onder de loep te nemen? Onderzoek je persoonlijke drijfveren. Wat wil jij de wereld bieden? Iedereen is uniek en iedereen heeft de wereld iets te bieden, zo ook jij. Op dit moment bezit je al een gave. De gave om te geven. Wanneer je onderzoekt wat jij vanuit jouw kwaliteiten en vanuit jouw persoonlijke drijfveren en kracht kan geven aan anderen, dan weet je ook hoe je succesvol kunt zijn.

Wat als jij vandaag begint met het geven van 100% aan je familie, gezin, vrienden, op je werk, aan je spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling? Ik snap dat je een mindere dag kunt hebben. Weet ook dat waar jij jou op focus, dat dat groeit. Waar je aan denkt, dat krijg je. Wat je zaait zal je oogsten. Blijf jezelf ontwikkelen, blijf leren. Open je ogen en bekijk wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten op de ladder om bij jouw uiteindelijke doel te komen.

Hierna te lezen: Het maximale leven, waar iedereen naar zoekt.

Of: Multitasken bestaat niet!