Ikigai – Francesc Miralles en Héctor Garcia

0
560
Ikigai boekrecensie, ikigai boek, ikigai bestellen

Ikigai – Francesc Miralles en Héctor Garcia. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, te­vreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld. Sommige mensen hebben hun ikigai al gevonden, maar velen zijn er nog steeds naar op zoek. Ikigai – letterlijk vertaald als ‘het geluk altijd bezig te zijn’, maar in feite vooral ‘zin van het bestaan’. Lees nu ook deze bestseller! 

Francesc Miralles

Francesc Miralles (1968) studeerde literatuurwetenschappen en werkte bij een Spaanse uitgeverij tot hij besloot zelf te gaan schrijven. Hij woont in Barcelona en schrijft boeken en artikelen over spiritualiteit in diverse tijdschriften.

Héctor Garcia

Héctor García (1981) is een ingenieur die ontdekte dat zijn ware passies schrijven en fotografie zijn. Hij woont sinds 2004 in Japan.

Eigenlijk twee hele doodgewone mensen

Zoals je ziet zijn Francesc Miralles en Héctor García twee doodgewone mensen. Met een missie, het ontdekken van ultiem geluk. En heeft niet iedereen dat tegenwoordig. Het verschil is dat zij op Okinawa, een japans eiland waar vrijwel meer gelukkige en gezonde 100 – jarigen wonen dan waar dan ook ter wereld. Zij hebben interviews gehouden met honderden inwoners om te ontdekken wat nou hun geheim is tot een optimistisch, ambitieus en gelukkig leven.

Waar gaat het boek Ikigai over?

Dat is de eerste vraag die je stelt als een boek je interesse wekt, en ik geef je geen ongelijk. Het boek gaat over de uitslag van de interviews met de honderden inwoners van Okinawa, wat hun werkelijke geheim nu is tot een optimistisch, gezond en gelukkig leven. Ikigai – wordt letterlijk vertaald als ‘het geluk altijd bezig te zijn’, maar in feite vooral ‘zin van het bestaan’. In het boek komen thema’s aan de orde als stress, voeding en persoonlijke verzorging, slaap en rust, meditatie en zingeving. In het slot is een tiental voorschriften te vinden wat maakt dat ook jij een lang, gezond en gelukkig leven kunt hebben.

Ikigai boekrecensie, ikigai boek, ikigai bestellen
Een erg fijn geschreven boek gevuld met levenslessen. Deze kun je integreren in je eigen leven of reflecteren op jezelf om zo te kijken of je wel alles uit je leven haalt. Ook leuk om gewoon te lezen! Bestel dit fantastische japanse geheim voor een lang en gelukkig leven hier!

Liever een andere bestseller?

 1. Een korte geschiedenis van tijd – Stephen Hawking
 2. Steeds leuker leven – Jelle Hermus – Het boek van 2018!
 3. Durf! Een inspirerend boek – Seth Godin
 4. Multitasken bestaat niet! – Dave Crenshaw
 5. Mijn persoonlijke favoriet! – Money Master The Game – Tony Robbins
 6. Dromen, durven, doen, het boek dat je niet moet lezen!
 7. The Secret Boekrecensie

Liever een ander product?

 1. Top 3 producten die jou gezondheid kunnen verbeteren
 2. Theory of everything – Film Recensie

Liever toch een topartikel lezen?

 1. Wat is er voor jou nu echt belangrijk?
 2. Leven we om te werken, of werken we om te leven?
 3. Hoe komt het dat sommige mensen succesvol zijn?

Heb je het boek gelezen en ben je net zo enthousiast als ik? Laat dan even een reactie achter! Heb je het boek besteld naar aanleiding van mijn artikel, laat je dan in de reacties even weten hoe je het boek vond na het lezen? Lijkt jou het boek niet wat, maar ken je een vriend of vriendin die het wel tof zou vinden, doe eens een boek cadeau!