The Wolf Of Wallstreet – Dwergwerpen is humor

0
757
The Wolf of Wallstreet filmrecensie, The Wolf Of Wallstreet, Waarom je The Wolff Of Wallstreet moet kijken, ambitie
Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort. Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang 'king of the world' kon zijn.

Wie wil er nou geen vergadering houden over dwergwerpen, prostituees, zuipen en feestvieren? Geld verdienen was nog nooit zo gemakkelijk. The Wolf Of Wallstreet is een fantastische, humoristische misdaadkomedie die zijn weerga niet kent. 

Wat The Wolf Of Wallstreet zo tof maakt

Allereerst heb je natuurlijke de geweldige sterrencast die de film zo uniek en tof maakt. Dan heb je het in de eerste instantie over hoofdrolspeler Leonardo di Caprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Jon Bernthal (ja die gast van the Walking Dead), Kyle Chandler en veel meer acteurs die jij wellicht herkent van andere toffe films. De acteurs leveren puik werk af wat betreft de vertolking van hun personages. Geen enkel moment heb ik gedacht dat iemand op de verkeerde plek of verkeerde rol ingedeeld was.

Maar wat ik het meest waardevol vindt is het uitgangspunt van het succesvol willen zijn. Want wees eerlijk, hoewel niet iedereen de wens heeft om via de beurshandel zoveel geld te verdienen, heb ook jij vast wel de wens om op een bepaald gebied in je leven succesvol te zijn.

Ik vindt persoonlijk dat je vele aspecten van de film kunt vertolken naar de wens om authentiek te zijn en een eigenheid te hebben. Hoewel dat op sommige momenten, zeker wat drank en drugsgebruik betreft zeer uitbundig wordt gevierd. En dat dan weer zwaar tegen mijn eigen principes, normen en waarden indruist. Heb ik ondanks dat toch genoten van de film om Jordan Belfort zijn eigen ding te zien vorm te geven. Al draait het om het het meeste geld in je eigen zak te steken door het oplichten van andere mensen. En niet zozeer om de waarde die Jordan Belfort met zijn Straton Oakmont wil bieden. Wel is zijn ambitie zijn drijfveer. En dat is iets waar iedereen denk ik wel zijn of haar lering uit kan trekken.

Filmsamenvatting

In ’87 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna, start Belfort op zijn 26e zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar. Per week. Zijn tomeloze ambitie leidt tot een gestoord leven vol bedrog, doorgesnoven prostituees, overdadige diners, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen coke.

The Wolf of Wallstreet filmrecensie, The Wolf Of Wallstreet, Waarom je The Wolff Of Wallstreet moet kijken, ambitie
Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort. Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘king of the world’ kon zijn. Bestel ‘The Wolf Of Wall Street hier!

Nog een filmrecensie: The Bucketlist – Een Must See!

Liever een waardevol artikel: 7 tips voor persoonlijke groei