Mijn werk geeft geen voldoening.

0
1044
Hoe lang nog? Mijn werk geeft mij geen voldoening, geen voldoening uit werk, niet blij met werk, mijn werk maakt mij niet gelukkig, werk, geluk

‘Mijn werk geeft geen voldoening’. Wellicht herken je die uitspraak. We hebben veelal een heel ander levensdoel dan waar we ons op dit moment mee bezig houden. Twijfel, onzekerheid, financiële verplichtingen en door te slagen in ons vermogen om te relativeren maken dat we vaak niet toe komen aan dat wat we ons zelf het liefst zien doen. 

(Dit artikel is geplaatst op 13 januari 2016 en herschreven op 21 februari 2018.)

Ook zijn er mensen die eigenlijk helemaal niet weten wat zij nou eigenlijkdaadwerkelijk in hun leven zouden willen bereiken. Voor diegenen is het vaak wat lastiger om een antwoord te geven op de vraag:’Ik weet niet wat mijn doel is in het leven’. Wat wil ik nou eigenlijk in mijn leven bereiken? 

‘Mijn werk doet afbreuk aan wat ik eigenlijk wil doen in mijn leven’.
Het grootste gedeelte van ons leven zijn we bezig met ons werk. Zou het dan niet veel fijner zijn dat je werk als een toevoeging kunt zien op je leven i.p.v. dat het een verplicht nummertje is om een inkomen te vergaren?

Wat kun je doen?

  1. Maak een visionboard. Een overzicht met daarop foto’s, teksten en dergelijke van dingen of zaken die jij in je leven hoopt te realiseren. Dit maakt dat je een beeld voor jezelf creëert van wat er mogelijk zou zijn en waar je uit wil komen.

2. Doe iedere dag 3 dingen die in verband staan met je levensdoel.

3. Neem even vijf minuten de tijd, sluit je ogen en probeer je voor te stellen hoe je leven eruit ziet, wanneer je je doelen en wensen gerealiseerd hebt. Dit kan materialistisch zijn, maar ook kun je denken aan zaken gerelateerd aan je werksituatie, privé. Probeer je ook eens te ervaren hoe jij je op dat moment kan voelen.

Dat zijn slechts enkele methoden die je kunt toepassen op je overtuiging: ‘mijn werk geeft geen voldoening’.

Lees ook: Iedereen heeft een missie!

Maak wat ontastbaar is tastbaar, geef vorm aan jou ideeën.

Door dat te doen kom je al dichterbij je doel of wens dat je hebt.

Uiteindelijk draag jij de verantwoordelijkheid om de vormgeving van jou leven. Je hebt dan ook het volledige recht om je leven zo vorm te geven zoals dat je wil. Waar wacht je op?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze tekst? Of zou je met mij in contact willen komen? Misschien kan ik wat anders voor jou betekenen? Neem dan contact met mij op via de reacties hieronder of via info@scottvinke.nl – Scott