Even voorstellen….

Ik ben Scott Vinke, Life Coach en Jongerenwerker, met een voorliefde voor psychologie, filosofie en wijsheden. Graag werk ik met anderen om hen te ondersteunen en handreikingen te doen m.b.t. vraagstukken waar zij zich mee bezig houden in hun leven. Dit kunnen vraagstukken zijn m.b.t. onder andere: werk, de sociale omgeving, zingeving en motivatie. De vraagstukken zijn over het algemeen zeer uiteenlopend en variabel van aard.

Iedere situatie in contact met een ander is uniek, net als dat iedere situatie uniek is.

Om mensen zoals jij en ik te ondersteunen in hun vraagstukken, eigenlijk alledaagse dingen waar je tegenaan kunt lopen en je hoofd over kunt breken komen aan bod in mijn blogs. Hopelijk kun je de handvaten vinden die jij nodig hebt bij jou vraagstuk. Staat je vraag er niet mij, schroom dan niet om mij een berichtje te sturen.

Waarom ben ik scottvinke.nl begonnen?

Ik ben altijd iemand geweest die aan zichzelf twijfelde, iemand met een gebrek aan zelfvertrouwen, met weinig zelfacceptatie. Vaak heb ik dan ook gewenst dat mijn leven een andere wending aan zou nemen. Assertiviteit was mij lang een onbekend begrip. Hoewel ik mij er bewust van was dat dit een van de grootste ‘energievreters’ was waar ik iedere keer weer in strijd mee was, leek ik geen oplossing te kunnen vinden om hiermee om te gaan. De onzekerheid, de twijfel aan mijzelf, geen nee kunnen zeggen tegen anderen. Dit maakte dat ik van tijd tot tijd erg werd geconfronteerd met mijzelf. En naar mijn idee: met mijn ‘onvermogen’. Nu heb ik de  drastische stappen gezet om deze manier van ‘denken’ en ‘doen’ te veranderen. En ben ik een ontzettende transformatie ondergaan. Waar ik destijds veel te maken had met stress, overgewicht en emotionele klachen ben ik nu een heel ander mens. Ik zit nu zowel fysiek als mentaal, ‘lekker in mijn lichaam en geest’. De mogelijkheid ervaren dat het wel degelijk mogelijk is om mijn eigen leven zo vorm te geven als dat ik verlang, daarvoor ben ik dankbaar. Ik haal het maximale uit mijn leven en ga mijn hindernissen en obstakels met ‘stok en steen’ te lijf, niet langer hoef ik mij te verstoppen voor een toekomst die ik niet rooskleurig inzie. En mede dankzij die ervaringen heb ik kunnen groeien als mens.